Lauda: "Verstappen má příliš mnoho kolizí. Není pravda, že nic není jeho chyba"

Max Verstappen v Brazílii | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen má bezesporu obrovský talent, podle šéfa Mercedesu Nikiho Laudy si ale musí dávat pozor na to, jak jezdí. Během závodů má spoustu kontaktů a v žádném případě si nepřipouští sovu chybu.

Lauda nejprve srovnává Verstappenův potenciálně nebezpečný styl s tím, co sám zažíval při soubojích v 70. letech. Moc to ale nejde: "Hunt a všichni piloti tehdy věděli, že jsme blízko divákům a stromům. I když jsme tedy mohli jezdit velmi těsně vedle sebe, nesměli jsme se vzájemně dotknout. Jeden druhého jsme respektovali. Nyní jezdci na nebezpečí nemyslí."

"Max Verstappen je jedním z nejlepších pilotů, které jsem kdy ve Formuli 1 viděl. Ten mladý kluk je úžasný, musí si však také dávat pozor, protože má příliš mnoho nehod a doteků, a vždycky tvrdí, že to není jeho chyba," varuje Lauda na dálku Verstappena.

"To je špatné a není to pravda. Musí proto více přemýšlet, protože pokud uspěje, tak se může stát tím nejlepším v historii," chválí nevýkonný šéf Mercedesu mladíka z Red Bullu, jehož talent vynikl naposledy za deště v Brazílii.

Verstappen v deštivé Velké ceně Brazílie předjel zkušeného Räikkönena i Rosberga | foto: Red Bull Content Pool

Také ostatní pozorovatelé se shodují na tom, že je Verstappen dobrý, ale jeho kvality prověří čas. "Je bujný a připomíná ty skvělé talenty z minulosti. Já bych ale chtěl vidět, jak zvládá tlak šampionátu, protože momentálně závodí s naprostou volností," uvedl například Aldo Costa, šéf inženýrů Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy