Ecclestone upřesňuje výroky o Singapuru, média si je vyložila "legračním způsobem"

Trať v Singapuru | foto: Daimler AG

Bernie Ecclestone vysvětluje své výroky o Singapuru. Ty si podle něj média přijala legračním způsobem.

V rozhovoru pro německý Auto Motor und Sport 86letý šéf F1 naznačil, že velká cena v Singapuru zřejmě brzy skončí, protože se jednání nevyvíjejí dobře.

"Podívejte se, co jsme udělali pro Singapur. Ano, velká cena je stojí hodně peněz, ale také jsme jim hodně peněz dali. Singapur se najednou stál více než letiště, na které létáte nebo ze kterého někam odlétáte. Nyní věří, že dosáhli svého cíle a velkou cenu už nechtějí," uvedl Ecclestone.

Poté ale pro britská média upřesnil, že o Velkou cenu Singapuru přijít nechce: "Má slova byla převzata legračním způsobem. To, co jsem řekl, bylo jednoduché: žádné rozhodnutí zatím nepadlo. Jednání pokračují a brzy to bude vyřešeno - před koncem roku, tím jsem si jistý. Chceme to prodloužit dlouhodobě. Uvidíme, co se stane."

Singapur pořádá oblíbený noční závod | foto: McLaren

Závod organizuje soukromá společnost Ong Beng Seng, za níž stojí jeden z nebohatších mužů Singapuru. Mluvčí jeho společnosti na žádost o objasnění řekla: "Probíhající obchodní jednání nekomentujeme." Návštěvnost tamější velké ceny klesá z počátečních 100 000 diváků na den na současných 73 000 lidí denně (loni 87 000 každý ze tří dnů).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy