Penalizace a zase penalizace, už ani piloti pravidlům nerozumí

Carlos Sainz v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz se rozpovídal o současném stavu pravidel F1. Jsou prý zbytečně komplikovaná a málokdo jim rozumí.

Dle španělského pilota Carlose Sainze juniora je prý těžké současná pravidla pochopit. Prý i samotní aktéři závodů s tím mají problém. Stejný názor například sdílí i samotný Ecclestone či šéf týmu Mercedes Toto Wolff - oba se snaží u strategické skupiny protlačit zjednodušení současných regulí.

"Já sám se v tom těžko orientuji a najdou se i jiní jezdci. Pak tu máme další skupiny lidí, kteří mají s pochopením všech pravidel problémy: fanoušky, diváky, moje strýčky, mé rodiče, mé prarodiče a tak dále. Oni se dívají na každý závod, ale nemají ponětí o tom, co se tam vlastně děje. Vůbec neví.

Minulou neděli jsem byl na rodinné večeři a zjistil jsem, že oni F1 prostě nechápou. A já se za to sám stydím, jelikož jim to neumím vysvětlit. Já sám nedokážu pochopit, proč někdo dostane penalizaci a jiný jezdec zase ne. Je to složitá situace a já se v ní necítím úplně dobře," okomentoval situaci pilot stáje Toro Rosso.

Carlos Sainz při pátečním tréninku v Brazílii | foto: Red Bull Content Pool

Carlos dodává, že na mítincích pilotů je vidět čím dál větší napětí, jelikož málo kdo vlastně tuší, na čem je a co si může dovolit. Mělo by se to prý co nejrychleji vyřešit.

"Byl jsem zapleten v několika incidentech a občas se vám stane něco, co vás opravdu naštve. Je to těžké přijmout. Až moc se dnes mluví o všech možných penalizacích. Řeší se to mimo trať, na trati, no prostě furt. To by se ale dít nemělo," zakončil Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy