Co si o stategii Red Bullu myslí Rosberg?

Max Verstappen předjíží Nica Rosberga během deštivého závodu v Brazílii | foto: Red Bull Content Pool

Nico Rosberg prý hned tušil, že rozhodnutí rakouské stáje ohledně přechodu na směs do přechodných podmínek bylo chybné.

Max Verstappen se v jednu chvíli držel na modré specifikaci do extrémních podmínek před úřadujícím lídrem šampionátu Nikem Rosbergem. Pak ale Red Bull zvolil agresivní strategii, kdy zavolali Maxe do boxů pro "zelené" pneumatiky do přechodných podmínek. Strategie bohužel nevyšla, jelikož podmínky na trati se nezlepšily a Max, tak musel jet zpátky pro modré gumy.

"Chtěl jsem vyhrát. Na začátku jsem se snažil vymyslet něco, abych se dostal do předu. Ale pořád jsem se snažil být realista a věděl jsem, že bude velmi těžké dostat se zpět před Maxe, protože měl stejnou rychlost jako my. Dost mě  tedy potěšilo, že zajel do boxů. Chápal jsem, že chtějí zariskovat a dostat se na čelo, ale mě bylo jasné, že to nevyjde. Docela mě to navíc překvapilo, jelikož těsně před tím než to udělali, bylo hlášeno ještě více deště pro zbytek závodu," okomentoval situaci německý pilot.

I přes chybné rozhodnutí týmu dokázal Max zajet neuvěřitelný závod. Během posledních kol se mu podařilo svou čtrnáctou příčku proměnit až v umístění na stupních vítězů. Nebylo tedy až tak velkým překvapením, že byl mladý Holanďan již poněkolikáté zvolen pilotem dne a předními osobnostmi motorsportu je díky svému výkonu přirovnáván k největším velikánům závodního okruhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy