Mocenský boj u McLarenu: Dennisovi jde do tuhého, navštívil i soud

Bude se muset Ron Dennis rozloučit se "svým" McLarenem? | foto: McLaren

Budoucnost předsedy představenstva skupiny McLaren, Rona Dennise, je nadále zpochybňována poté, co se obrátil na soud. Důvodem je, že jej McLaren nutí odejít z čela do ústraní.

Ron Dennis tvrdě bojuje o to, aby zůstal v čele stáje F1. Minulý měsíc jej totiž představenstvo společnosti McLaren mělo informovat o tom, že jeho smlouva nebude prodloužena. Dennis však nemá v úmyslu odejít do ústraní.

Ron proto hledá finanční prostředky na to, aby vykoupil tým a mohl zůstat v jeho čele (údajně měl být ve spojení s jistým čínským konsorciem schopný nabídnout 1,65 miliardy GBP). Dennis ve skupině McLaren vlastní aktuálně 25 % akcií, dalších 25 % má jeho dlouholetý obchodní partner, Mansour Ojjeh, a zbývajících 50 % je v rukou bahrajnského fondu Mumtalakat. Ojjeh a Mumtalakat měli údajně reagovat na Dennisovu snahu o převzetí společně s Číňany požadavkem k jeho okamžitému odchodu.

Podle zpráv Sky News byl však ve čtvrtek a pátek Dennis u nejvyššího soudu v Londýně. Cílem bylo zajistit si ochranu, která by znemožňovala jeho nucený odchod do ústraní před vypršením smlouvy. Se svoji žádostí však neuspěl.

Dennis je v čele McLarenu od začátku 80. let | foto: McLaren

Podle dalších zpráv se tak ještě v pátek sešlo představenstvo McLarenu, které jej s okamžitou platností mělo suspendovat. McLaren odmítl toto téma jakkoliv komentovat. Také se na veřejnost nedostal žádný dokument, který by popisoval rozhodnutí soudu. 

Podle Autosportu má Dennis přijít o svoji pozici předsedy představenstva skupiny McLaren až zkraje příštího týdne. 69 letý muž je s McLarenem spojen od roku 1980. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy