Verstappen se znovu vrací k problematice rádiové komunikace

Max Verstappen, nejmladší vítěz Formule 1 slaví na pódiu v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Jezdec Red Bullu prohlásil, že by nejraději úplně omezil přenášení radiokomunikace mezi jezdcem a týmem v přímých přenosech velkých cen.

Max Verstappen před nedávnem oznámil (více zde), že omezí své vyjadřování v týmové komunikaci. Jeho výroky jsou prý vytrhávány z kontextu a v živém vysílání kvůli nim mladý Holanďan působí arogantně.

V rámci tiskové konference před Velkou cenou Brazílie se k incidentu z Mexika Verstappen ještě jednou vrátil a prozradil, že by byl nejraději, kdyby rádiové vysílání nebylo v televizi přenášeno vůbec.

"Když se plně soustředíte na závod a máte k dispozici rádio, tak vám občas uletí od pusy něco nevhodného. Kdybyste dali mikrofon fotbalistovi, tak si představte, co by se dělo. To samé platí i pro jiné sporty. Když u sebe máte rádio, tak je to pěkně nebezpečné. Nemyslím si, že by to mělo být vysíláno v televizi. Jezdíme vždy na limitu a někdy probíhají dobré souboje, takže adrenalin stoupá. Pokud je to nevhodné pro mladou generaci, tak to prostě nevysílejte," okomentoval situaci jezdec Red Bullu.

Na jednu stranu dává Maxovo tvrzení smysl, ale je třeba vzít v potaz i atraktivitu, kterou živé emoce divákům přinášejí. Některé hlášky Kimiho jsou prostě nesmrtelné.

Při Velké ceně Mexika způsobil velkou kontroverzi hlavně Vettel, který si nebral servítky ani s Charliem Whitingem a nešetřil vulgarismy. Nakonec ale čtyřnásobný mistr světa skončil bez potrestání ze strany Mezinárodní automobilové federace. Celý přepis komunikace naleznete zde.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy