Kdo má podle Alonsa větší šanci na zisk titulu?

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Fernando Alosno zhodnotil šance jezdců Mercedesu na zisk titulu. Prý jsou v současné době oba jezdci na stejné úrovni, a hlavní roli tak bude hrát spolehlivost auta.

Již za necelých dvaasedmdesát hodin bude možná rozhodnuto o titulu mistra světa. Stačí, když Nico Rosberg buď v Brazílii vyhraje, nebo nějakým jiným umístěním udělá na Hamiltona sedm bodů. Naopak Hamilton by měl v ideálním případě dojet první a doufat v horší umístění týmového kolegy. Rozdíl mezi jezdci je v současné chvíli, dva závody před koncem sezóny, devatenáct bodů.

Své k současné situaci řekl i jezdec McLarenu, Fernando Alonso. Dle Španěla jsou prý výkony obou jezdců v letošní sezóně mnohem vyrovnanější na rozdíl od loňska, kdy prý jezdil lépe Brit.

"Na rozdíl od minulého roku, kdy Lewis jasně dominoval, jsou na tom v současné době oba velmi podobně a bojují velmi tvrdě. Před dvěma lety bojovali o titul až do posledního závodu (tenkrát byl poslední závod v Abu Dhabi za dvojnásobek bodů, tedy za padesát). Moc rozdílu mezi nimi teď nevidím, vždy záleží na okruhu. Nico ale ukázal, že je velmi konzistentní pilot."

Nico Rosberg si plácá se svým týmovým kolegou Lewisem Hamiltonem | foto: Mercedes AMG F1 Team

Alonso nakonec přirovnal současnou situaci k tomu, co se odehrálo před čtyřmi lety, kdy v posledním závodě v Brazílii skončil druhý a jeho tehdejší rival Vettel šestý, čímž nakonec španělský jezdec prohrál titul o tři body.

"Ještě deset kol před koncem jsem měl nakročeno k třetímu titulu mistra světa. A to jsem do posledního závodu nastupoval se ztrátou třinácti bodů. Stát se může ještě cokoliv. Spolehlivost bude nyní hrát největší roli," zakončil rodák z Ovieda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy