Sirotkin se v Brazílii vrátí za volant vozu F1

Sergej Sirotkin | foto: Renault Sport F1

Vývojový pilot Renaultu Sergej Sirotkin si opět zajezdí s monopostem F1 - francouzský týmu mu k tomu dá příležitost v pátečním tréninku.

Ruský jezdec v současnosti závodí druhým rokem v GP2, kde mu patří se 135 body čtvrté místo - na vedoucího Antonia Giovinazziho ale dva závody před koncem (oba v Abú Zabí) ztrácí už 62 bodů, na třetího Rafaella Marciella 23 bodů.

Podle motorsport.com by se měl v pátek v dopoledním tréninku na Interlagosu posadit do kokpitu vozu RS16. Tuto možnost dostane letos podruhé - poprvé k tomu došlo před domácí Velkou cenou Ruska v Soči, kde nahradil Kevina Magnussena.

Renault dal v prvních trénincích letos kromě toho ještě čtyřikrát šanci Estebanovi Oconovi, který pak po letní přestávce nahradil u Manoru Ria Harjanta. Dvakrát mu svůj vůz přenechali Magnussen i druhý závodní jezdec Jolyon Palmer.

Sergej Sirotkin při pátečním tréninku v Soči | foto: Renault Sport F1

Francouzskému týmu se po převzetí Lotusu letos moc nedaří, náročnou přechodnou sezónu ale očekával. Sice se mu podařilo vylepšit pohonnou jednotku, s níž Red Bull poráží i Ferrari, vůz ale v oblasti aerodynamiky a mechanické přilnavosti dost ztrácí. Renaultu v šampionátu patří s osmi body až devátá příčka - za ním jsou jen Manor a Sauber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy