Co by v Manoru řekli na odchod současných jezdců?

Závodní ředitel Manoru Dave Ryan | foto: Manor Racing

O budoucnosti Pascala Wehrleina a Estebana Ocona se v posledních týdnech dosti spekulovalo. Padaly jména týmů jako Force India či Renault. Tajenka bude snad brzy odhalená, jelikož do konce sezóny zbývají jen dva poslední závody. U Manoru by prý nesmutnili.

 

Závodní ředitel Manoru, Dave Ryan, řekl, že by jejich odchod nepovažoval za smutnou událost, pro jezdce je prý důležité pořád se posouvat. Na druhou stranu je třeba dodat, že oba jezdci mají smlouvu u Mercedesu, takže jejich budoucnost záleží na rozhodnutí Stříbrných šípů. Manor v tomto ohledu nemá poslední slovo.

"Není to v žádném případě frustrující. Nás baví pracovat s mladými jezdci, kteří k nám přichází s ambicemi stát se budoucími mistry světa. Být alespoň malou součástí jejich cesty je rozhodně příjemné. Za Pascala a Estebana jsme vděční. Velkou měrou přispěli k našemu zlepšení. Pokud skončí někde jinde, tak máme další záložní jezdce, kteří budou jistě rádi spolupracovat s naším týmem," okomentoval situaci Dave Ryan.

Závodní ředitel týmu si oba současné jezdce velmi vychvaluje: "Oba jsou brilantní jezdci. Mají talent a věřím, že je čeká velká kariéra v tomto sportu a nemusíme se bát, že by v blízké budoucnosti z F1 odešli."

Esteban Ocon nahradil Rya Harianta, který bohužel nebyl schopen sehnat dostatek prostředků a dodržet kontrakt, letos v Belgii. Hned se ale ukázalo, že mu monopost formule 1 sedne.

"Je to neuvěřitelné. Poprvé do našeho auta sedl při prvním tréninku ve Spa. Již po pár jízdách bylo zřejmé, že se v našem monopostu zabydlel a je ukázal, že je velmi schopný jezdce," zakončil Ryan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy