Ricciardo: Vettel je frustrovaný z výsledků Ferrari, jezdec se ale musí ovládat

Daniel Ricciardo | foto: Red Bull Content Pool

Podle Daniela Ricciarda je frustrace Sebastiana Vettela letos příliš, což je podle něj netypické. Naposledy se pilot Ferrari "vyřádil" během Velké ceny Mexika, což je teď častým námětem diskusí. Jezdci by se však ve své řeči měli i v zápalu boje umět ovládat.

"Seb se stává trochu frustrovaným, ale tohle pro něj letos nebylo moc charakteristické. Zřejmě toho je příliš. V minulosti ukázal, že dokáže věci prožívat, tento rok je toho ale ještě více. Je očividně frustrovaný z toho, jak se sezóna vyvíjí," uvádí Ricciardo po závodě v Mexiku na adresu Vettela.

Co podle něj může být příčinou? "Zřejmě si myslel, že Ferrari bude mít nejspíše šanci na boj s Mercedesem a ono to nevychází," odpovídá Australan, který letos s Red Bullem Scuderii poráží. Jeho samotného na třetím místě v šampionátu jezdců už nikdo nemůže ohrozit.

Podle Ricciarda je snadné během závodu dát průchod emocím, jezdec by se však měl trochu ovládat: "V zápalu boje toho bylo hodně a musíte být vůči tomu trochu shovívaví. V daném okamžiku to je jednoduché zmáčknout tlačítko rádia a říct celou řadu věcí. My však víme, že to může být odvysíláno."

Sebastian Vettel v souboji s Danielem Ricciardem | foto: Red Bull Content Pool

"Věřte mi, že bych toho napovídal dvakrát tolik, ale častokrát čekám, možná si řeknu pár věcí pro sebe a pak zmáčknu tlačítko rádia. Pokud vám instinkty říkají, abyste ho zmáčkli a vyhrkli ze sebe spoustu věcí, pak musíte být citlivější. Nemusíte to vše vysílat - můžete si zanadávat pod přilbou a pak otevřeně hovořit o chvíli později a možná uvolněněji," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy