Vettel se Whitingovi za sprosté urážky osobně omluvil. Přijde další trest?

Sebastian Vettel v kvalifikaci v Malajsii | foto: Scuderia Ferrari

Poté, co si Max Verstappen zkrátil trať v první zatáčce, čtyřnásobný mistr světa Vettel neudržel nervy na uzdě a nebral si v rádiové komunikaci servítky ani s Charliem Whitingem. Po tiskové konferenci se Vettel sice osobně omluvil, ale za své chování může být ještě dodatečně potrestán.

Přestože si Sebastian Vettel užil oslavy na pódiu, tak se po závodě v Mexiku dočkal dodatečné penalizace deseti vteřin za měnění směru v brzdné zóně před čtvrtou zatáčkou v souboji s Ricciardem. Ta pro něj znamenala posun až na páté místo za třetího Ricciarda a čtvrtého Verstappena.

Krom tohoto závodního prohřešku se čtyřnásobný světový šampión v týmové komunikaci vyjádřil velmi nelichotivým způsobem i o Charliem Whitingovi, poté co nepřikázal Verstappenovi, aby ho pustil před sebe po zkrácení trati v první zatáčce, za které mladý Holanďan dostal nakonec pětivteřinovou penalizaci.

Daniel Ricciardo a Sebastian Vettel, GP Singapuru (Singapur) | foto: Red Bull Content Pool

"Tady máte zprávu pro Charlieho: Nas*r si. Upřímně, nas*r si (f**k off)," řekl Vettel do rádia v průběhu závodu. Již v pozávodním prohlášení Vettel řekl, že v té chvíli v něm vřel adrenalin a bylo prý těžké udržet v průběhu soubojů na trati chladné nervy. Po tiskovce se tak německý závodník šel Whitingovi osobně za své chování omluvit, ačkoliv je jasné, že v té chvíli Charlie neměl k dispozici záznam z týmového rádia.

Zatím ale nevíme, zda FIA povede další kroky vůči Vettelovi. Pokud by se tak stalo, tak Seb neskončí pouze s pětivteřinovou sankcí za neregulérní manévry v brzdné zóně. Sám šéf týmu Ferrari, Maurizio Arrivabene, odmítá svého svěřence za jeho chování kritizovat: "Nemusím tu veřejně říkat, co se svým pilotem budu dělat. Omluvil se a jsem si jist, že se tu již nebude opakovat. A mimochodem, někdy by se člověk rád dočkal rychlejších reakcí ze strany Mezinárodní automobilové federace."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy