Lauda kritizuje "hloupé" manévry Verstappena: "Arogantní, ztracený případ"

Max Verstappen se dostává opět pod palbu kritiky | foto: Red Bull Content Pool

Ředitel Mercedesu Niki Lauda po závodě v Mexiku zkritizoval Maxe Verstappena za jeho hloupé manévry, které jsou podle něj nepřijatelné

Mladý Holanďan narazil do Nica Rosberga již v první zatáčce, ten poté musel zvolit únik přes travnatou zónu. Podle Laudy byl tento manévr nepřijatelný, protože jeho jezdec bojuje o titul - pokud by musel odstoupit, mělo by to hluboký dopad na jeho duel s Lewisem Hamiltonem.

"Nico byl jasně vpředu a Verstappen jej nárazem vystrčil z dráhy. Tohle mohlo stát Nica šampionát, je to nepřijatelné. Šlo o chybu Verstappena. Jezdí příliš agresivně. V určitou chvíli si to musí uvědomit," uvádí šéf Mercedesu.

Na otázku, co si myslí o penalizaci Maxe, se Lauda domnívá, že byla správná, protože se dopustil další chyby: "Šlo o včasné a správné rozhodnutí. Opakovaný hříšník, jako je on, musí být potrestaný. Helmut [Marko] by s  ním měl promluvit."

Max Verstappen podle Nikiho Laudy svou arogancí zbytečně zahazuje svůj talent | foto: Red Bull Content Pool

"Kdyby Verstappen nejezdil tak agresivně, rozvíjel by se mnohem lépe. Jeho talent je neuvěřitelný, ale pak to všechny smaže těmito hloupými manévry. On si to neuvědomuje. Myslí si, že dělá vše správně, ale není tomu tak. Musí se zklidnit," domnívá se Lauda.

Na otázku ohledně Verstappenovy gestikulace směrem k Sebastianovi Vettelovi po projetí cílem, dodává: "Šlo o další nestoudnost. Nevím, kde se v něm ta arogance bere. Nechápu to. Tohle je ztracený případ. Vztek ostatních jezdců se jen zvětšuje a zvětšuje."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy