Wehrlein se neohlíží na Sauber, má v Mexiku jiné cíle

Pascal Wehrlein měl po Mexiku důvod k dobré náladě | foto: Manor Racing

Jediný bod někdy může rozhodovat o milionech. Alespoň v F1 ano a magické slůvko prize money je pro týmy více než důležité. Právě jeden bod dělí od sebe týmy Manoru a Sauberu a zvláště švýcarský tým prahne po změně tohoto stavu.

Pascal Wehrlein, který pro mnohé zcela nečekaně přivezl zázračný bod v Grand Prix Rakouska, ale nevidí jako výhradního soupeře v nadcházejícím mexickém závodě právě Sauber. A to navzdory, že spolu s Marcusem Ericssonem budou stát na startu v jedné řadě. I když německý pilot Manoru připouští, že skončit před Sauberem má zásadní význam, zároveň naznačuje, že strategie týmu má i jiné cíle.

"První prioritou je dosažení nejlepšího možného výsledku. Z hlediska strategie je tu hned několik možností, buď zkusíme undercut nebo zastavit dříve, protože chceme jet před sauberem, ale v téhle chvíli musíme vytvořit normální strategický plán jako vždycky. Pokoušíme se pokaždé udělat něco jinak a lépe než ostatní týmy, nebo je něčím překvapit. Není to konkrétní specializace na Sauber a hlídání toho, co dělají oni, snažíme se vytěžit z dané situace maximum. Ale už jsem řekl, že cílem je dojet před Saubery," komentuje situaci šampion DTM z loňského roku.

Vrací se ještě k programu před vlastním závodem a jako mnozí ostatní vidí jako jedno z hlavních kritérií úspěchu pneumatiky. Podle jeho slov nebyla práce s nimi vůbec jednoduchá.

"Mohli bychom absolvoval slušný závod, na delší vzdálenost jsme co do rychlosti konkurenceschopní. S pneumatikami se tu potýkají všichni, zejména pak ve volných trénincích. V kvalifikaci byla trať o něco teplejší, takže to bylo jednodušší, ale jen relativně. Prakticky pořád není možné pneumatiky pořádně zahřát. Proto je obrovský úspěch, že jsem proklouzl do Q2, i když náš prvotní cíl, totiž porazit v kvalifikaci oba Saubery, nevyšel," doplnil Wehrlein své postřehy po kvalifikaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy