Haas pro další sezonu nepočítá s Gutiérrezem, už má favorita na jeho sedačku

Esteban Gutiérrez | foto: Haas F1 Team

Pozice Estebana Gutiérreze v Haasu je nahnutá, tým za něj aktivně hledá náhradu, kterou může být Kevin Magnussen.

Haas je s Estebanem Gutiérrezem dlouhodobě nespokojený. Zatímco jeho týmový kolega Grosjean nasbíral do týmové kasičky už 29 bodů, Mexičan nepřispěl ani jedním. Má za sebou jen dlouhou šňůru jedenáctých míst. Navíc je často kritizován soupeři, že neumí uhýbat při modrých vlajkách. Už dlouho se objevují spekulace, že jej Haas chce vyměnit za jiného jezdce. Jeho rozhodnutí však prý aktivně ovlivňuje Ferrari, které chce Mexičana v týmu i pro další sezonu.

Ferrari má v Haasu určitý vliv, je jeho dodavatelem motorů a těsně spolu spolupracují ve vývoji. Tohoto spojení si jsou vědomi i piloti a berou Haas jako předstupeň před vstupem do Ferrari. Po další sezoně se praděpodobně uvolní sedačka po Kimim Räikkönenovi. A je zde velká šance, že tým sáhne právě po jednom z pilotů Haasu.

Kevin Magnussen při pátečním tréninku v Austinu | foto: Renault Sport F1

Horkým kandidátem na Gutiérrezovu pozici je Kevin Magnussen. Ten podle Motorsport.com dostal nabídku na dvouletou smlouvu s Haasem. Dán má ale také velmi těžké rozhodování. Renault dělá na přestupovém kolotoči problémy a své piloty ještě neoznámil a v brzské době oznámit ani nehodlá. I když si Palmer s Magnussenem stěžují, nic nezmůžou.

V případě Magnussena tým zašel tak daleko, že mu na Dána vypršela i opce. Tu si sice ještě prodloužil, ale i prodloužená doba vypršela. To znamená, že je Magnussen oficiálně volný, i když  je stále horkým kandidátem na sedačku v Renaultu. 

Magnussen se tedy může dostat do velmi výhodné pozice, kdy se on sám bude rozhodovat mezi dvěma týmy. Otázkou však zůstává, kdy (pokud vůbec) mu přijde nabídka od Renaultu. Je možné, že tou dobou už bude upsaný Haasu a francouzský tým bude muset hledat náhradu. Perličkou na celé situaci zůstává fakt, že se vše odehrává při Gutiérrezově domácím závodě v Mexiku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy