Symonds: Alonso použil Massu jako brzdu, zasloužil si trest

symonds, pat | foto: Renault Sport F1

Technický šéf Williamsu, Pat Symonds, nesouhlasí s verdiktem komisařů. Alonso by prý zasloužil trest.

Pět kol před koncem Velké ceny Spojených států amerických španělský jezdec Fernando Alonso předvedl odvážný manévr, když se snažil předjet Filipeho Massu v šestnácté zatáčce (vyjádření obou jezdců zde), ten se mu vydařil, i když se neobešel bez kontaktu obou vozidel. Massa navíc po menší kolizi s bývalým týmovým kolegou píchl a musel absolvovat jednu zastávku v boxech navíc.

Technický šéf týmu Williams, Pat Symonds, situaci vidí stejně jako zkušený Brazilec- Alonso měl být penalizován.

"Mezinárodní automobilová federace to označila za závodní incident. Já s tím ale nesouhlasím. Mělo by se koukat jen na incident a ne na jeho následky. Ty by neměly být součástí rozhodnutí. Jezdec a týmoví manažeři vždy vyjádří svůj pohled na věc a komisaři následně rozhodnou. Oni to považují  za závodní incident," okomentoval situaci Symonds

"Já si ale myslím, že Alonso začal brzdit pozdě. Přestože trefil Massu, tak opustil trať. Použil Massu jako brzdu a stejně se nezvládl udržet na okruhu. To stejné udělal pak se Sainzem, tam ho sice netrefil, ale opustil trať takovým způsobem, že jsem si myslel, že jede do Mexika," dodal šéf týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy