ZASTÁVKY A STRATEGIE: Red Bull nejrychlejší, o setinu poráží Mercedes

Max Verstappen v boxech v Austinu | foto: Red Bull Content Pool

AUSTIN - ZASTÁVKY V BOXECH A STRATEGIE; Jak si během Velké ceny Spojených států vedly týmy při přezouvání v boxech a jaké strategie nasadily svým jezdcům? Kdo vydržel na jedné sadě pneumatik nejdéle?

Nejrychlejší zastávku ze všech předvedl Red Bull, když Verstappena během první zastávky přezul za 2,10 sekundy. Holanďan však závod kvůli poruše převodovky závod nedokončil. Ricciarda přezouvali také velmi slušně - za 2,5 a 2,17 s (čtvrtá nejrychlejší zastávka).

Hodně krátkou dobu se zdržel v boxech Rosberg, kterého Mercedes v 10. kole odbavil za 2,11 sekundy. V 37. kole se jeho zastávka protáhla na 2,7 s, součet obou byl tak lepší v případě jeho vítězného týmového kolegy Hamiltona: 2,3 a 2,2 s.

Třetí nejrychlejší zastávka byla k vidění u McLarenu po prvním stintu - výměna čtyř kol na voze Buttona mechanikům zabrala jen 2,14 vteřin. Při druhých zastávkách ale stáj z Wokingu za průměrem hodně zaostávala (4,2 s u Brita a 3,9 s u Alonsa).

Během Velké ceny Spojených států vypsané na 56 kol jsme se dočkali zajímavé směsice strategií - od jednozastávkových (3 piloti: Ericsson, Kvjat, Nasr), před dvouzastávkové (11 pilotů) po třízastávkové (čtveřice klasifikovaných Magnussen, Massa, Ocon a Vettel) - celkem 6 odlišných v rámci první desítky. Přes velké rozdíly v nich se závodní rychlosti moc nelišily. Významný dopad na ně měl virtuální safety car, zejména v případě Ricciarda.

Deset jezdců do ní startovalo na super-měkkých pneumatikách (Bottas, Button, Grosjean, Hülkenberg, Massa, Pérez, Ricciardo, Räikkönen, Vettel a Sainz), deset na měkkých (Alonso, Ericsson, Gutiérrez, Hamilton, Kvjat, Magnussen, Palmer, Rosberg, Verstappen a Wehrlein) a jen dva na středně-tvrdých: Nasr a Ocon.

Nejdelší stint na super-měkkých pneumatikách ujeli piloti Ferrari (14 kol), na měkkých Nasr se Sainzem (26 kol) a na středně-tvrdých Ericsson: 38 kol, tj. 68 % velké ceny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy