Jsou v Haasu spokojení s Gutierrézem?

Esteban Gutiérrez v kvalifikaci v Singapuru | foto: Haas F1 Team

Günther Steiner prozradil, že od mexického mladíka čekal v této sezóně více. Na druhou stranu by to prý není pouze Gutierrézova vina.

Romain Grosjean si letos u Haasu připsal dvacet osm bodů, a v prvních dvou závodech sezóny dokonce obsadil šesté a páté místo. To samé se ale nedá říct o jeho týmovém kolegovi. Guttieréz jede zatím letos bez bodu a celou sezónu se mu lepí smůla na paty- již pětkrát dojel jedenáctý.

Dle šéfa týmu, Günthera Steinera, se od bývalého záložního jezdce Ferrari čekalo více.

"Čekali jsme, že získá alespoň nějaké body. Loni jsme nic předpovídat nemohli, ale nyní vidíme, že Romainovi se to povedlo. Doufali jsme, že rozdíl mezi jezdci bude menší," prozradil Steiner.

Ne však vše se dá mladíkovi připisovat na vinu. Do značné míry měl smolný rok. V Austrálii se srazil s předjíždějícím Alonsem, který posléze skončil v zídce. Celou sezónu ho navíc provází technické problémy.

"Myslím si, že tu není ohledně bodů nikdo více zklamaný než samotný Guttieréz. Jako závodníkovi se mu určitě nelíbí, že je bez bodu a týmový kolega jich má na svém kontě osmadvacet. Je to velký rozdíl. Musíme ale vzít v potaz, že hned prvním závodě měl problémy. Alonso do něj napálil a následovaly problémy s brzdami a motorem. Jsme samozřejmě zklamaní, ale není to jen jeho chyba," dodal šéf týmu Haas.

Na otázku, zda bude Guttieréz za tým jezdit i v příštím roce, Steiner odpověděl: "Momentálně o tom diskutujeme. Zatím jsme se nerozhodli. Nejde jen o body, je tu mnohem více faktorů."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy