V prvním pátečním tréninku v USA dostane šanci Jordan King

Jordan King se dočká svého prvního volného tréninku v F1 | foto: Manor Racing

Proti některým kolegům už může působit jako "přestárlý", nicméně Brit Jordan King se dočká svého tréninkového debutu ve Formuli 1. Své schopnosti bude mít možnost si vyzkoušet v pátečním tréninku.

Dvaadvacetiletý rodák z britského Warwicku sice začal také velice záhy a už v patnácti letech testoval vůz GP2. O rok později už absolvoval čtyři závody v britské Formula Palmer Audi a udělal velký dojem na bývalého pilota F1 Jonathana Palmera. Pak už pozvolna stoupal vzhůru, přes Formuli Renault 2.0 dospěl až do evropského šampionátu F3, který také v roce 2013 vyhrál. Logický byl další postup do GP2, kde obsadil v loňském roce 12. příčku, ale také získal post vývojového pilota u týmu Manor Marussia.

V současné době působí Jordan v GP2 u týmu Racing Engineering a patří mu pátá příčka. Ve voze F1 už seděl v prosinci loňského roku v Abú Zabí při testu pneumatik. Další dvě jízdy si odbyl letos v červenci na Silverstone v rámci testů po britské Grand Prix, takže vůbec poprvé usedne do kokpitu Manoru v během závodního víkendu.

Jordan King při posledních sezónních testech v Silverstone | foto: Manor Racing

"Především bych chtěl poděkovat týmu, že mi tuto šanci poskytl. Pro mě je to další krok tím správným směrem, poté, co jsem absolvoval velice pozitivně vyznívající testy na voze MRT05, které pro mě byly vstupní branou pro nadcházející víkend. Je to splněný sen, ale zároveň se musím v pátek plně soustředit na svou práci, abych byl připraven poskytnout týmu informace, které jim pro následující Grand Prix USA pomohou," prohlásil King.

Zatím nebylo uvedeno, koho v prvním pátečním tréninku King nahradí - není vyloučeno, že to bude Pascal Wehrlein.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy