Hülkenberg o svém přestupu k Renaultu: Mé nadšení zažehl Michael Schumacher

Nico Hülkenberg při svém přestupu vzpomíná na Michaela Schumachera | foto: Mercedes AMG F1 Team

Force India, Renault i již potvrdili naši zprávu o přestupu Nica Hülkenberga. Co k tomu týmy a samotný jezdec říkají?

Devětadvacetiletý Němec od svého debutu v F1 v roce 2010 absolvoval 111 velkých cen. Dříve závodil za Williams, Sauber a Force Indii, od příští sezóny bude reprezentovat Renault.

Předseda Renaultu Sport Jérôme Stoll komentuje: "Rok 2017 bude druhou sezónou skupiny Renault po návratu do Formule 1 jako výrobce a dalším krokem v naší cestě. Tato sezóna se vyznačovala položením základu pro budoucí úspěch. Pro náš další krok potřebujeme zkušeného jezdce, který má stále hlad po pódiích.

Nico Hülkenberg toto perfektně splňuje a je výtečným doplňkem pro to, co chceme dosáhnout. Je velmi talentovaným, odhodlaným a motivovaným jezdcem. Nico nám umožní využít veškerou tu tvrdou práci z letošní sezóny a převést ji do lepších výsledků na dráze v roce 2017 a dále. Těšíme se na to, až ho uvidíme v našem novém voze pro příští sezónu."

Cyril Abiteboul a Jérôme Stoll sledovali výkony Hülkenberga, který za ně bude od příští sezóny závodit | foto: Williams F1 Team

Hülkenberg to s potěšením komentuje: "Jsem moc rád, že se od roku 2017 přidám k Renaultu. Ten byl vždy velkým hráčem ve světě motorsportu, což vzbuzuje neuvěřitelné vzpomínky - Michael Schumacher během svého období s Renaultem pomohl nejen Německu jako národu F1, ale také zažehl mé nadšení a oheň pro závodění. Jako součást rodiny Renault chci vyvíjet auto a psát nové úspěšné příběhy," uvádí Hülkenberg.

"Bylo to vždy mým snem pracovat pro tovární tým. Nová pravidla v F1 změní hru a poskytnou našemu týmu dobrou příležitost. V nadcházejících letech bude Renault velkým hráčem, což zapadá do mého přístupu k závodění naplno. Už se nemůžu dočkat, až se stanu jeho součástí.

Po zbývající závody roku do toho dám to nejlepší, abychom Force Indii pomohl získat čtvrtou příčku v šampionátu konstruktérů. To by byl skvělý úspěch pro celý tým Force Indie - největší úspěch v jeho historii a skvělým zakončením fantastického období s ním. Jsem Force Indii vděčný za to, že mi dala možnost využít tuto novou příležitost," pokračuje Hülkenberg.

Nico Hülkenberg se ve zbývajících závodech bude snažit Force Indii maximálně pomoci, aby udržela 4. místo | foto: Sahara Force India

Force India dnes na svém webu potvrdila, že ji její opora opouští. Majitel týmu Vijay Mallya se s ním loučí slovy: "Všichni ve Force Indii přejeme Nicovi, aby se mu dařilo, když se vydá ve Formuli 1 jinou cestou. Poté, co s námi strávil pět set, se stal skvělým přítelem a obrovsky přispěl k úspěchu týmu.

Je výjimečným jezdcem, který pro tento tým získal více bodů než kdokoliv jiný. I když nám Nico bude chybět, tak jeho rozhodnutí využít čerstvé příležitosti respektujeme. Nebylo by to správné mu bránit v cestě," dodává Mallya.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy