Rosberg v Barceloně testoval širší pneumatiky, počasí mu ale nepřálo + FOTO

Širší pneumatiky Pirelli při testu s Mercedesem v Barceloně | foto: Pirelli

Nico Rosberg ujel ve středu první dva dnyv Barceloně při testování širších pneumatik pro příští sezónu pouze 60 kol. Počasí mu totiž moc nepřálo, odpoledne se spustil déšť.

Mercedes se včera s Pirelli pustil do dalšího dvoudenního testu nových pneumatik pro rok 2017, kdy dojde na velké změny technický předpisů. Kromě širších vozů budou širší i pneumatiky: 305 mm vpředu a 405 mm vzadu.

Lídr šampionátu jezdil s loňským Mercedesem F1 W06 Hybrid, který byl upraven tak, aby generoval vyšší přítlak a přiblížil se tak zátěži, jíž budou příští sezónu pneumatiky procházet - na fotografiích si například můžete všimnout bočních lišt pod podlahou v zadní části vozu, které pod ním zvyšují tvorbu přítlaku.

Nico Rosberg 12. října 2016 v Barceloně při testu širších pneumatik Pirelli pro rok 2017 | foto: Pirelli

Žel teploty byly nízké i v Barceloně: 17 °C na začátku testu, poté se odpoledne přidal déšť, což bránilo práci na vývoji pneumatik a podle Pirelli "ztížilo získání reprezentativních dat o pneumatikách." Dopoledne ujel Rosberg na suché dráze 46 kol, odpoledne jich přidal už pouze 14.

Test byl dopoledne zaměřen na hladké pneumatiky, odpoledne kvůli podmínkám přešel Mercedes s Pirelli na pneumatiky do deště - vše ve velikostech pro rok 2017.

Nico Rosberg ujel dopoledne 46 kol na hladkých pneumatikách | foto: Pirelli

Mistrovský tým bude v jízdách v Barceloně pokračovat ještě dnes, od pátku se testování chopí Red Bullu - nikoliv však ve Španělsku, ale v Abú Zabí, kde se bude věnovat slickům.

Odpoledne musel kvůli počasí přejít na pneumatiky do deště | foto: Pirelli

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy