Helmut Marko kritizuje Hamiltona: "Měl snad Verstappen použít směrovku?"

Max Verstappen s Red Bullem | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen se v předposledním kole ubránil útoku Lewise Hamiltona, který si na jeho počínání stěžoval. Jak celou situaci viděl odborný poradce Red Bullu Helmut Marko?

Hamilton se po zdařilém průjezdu zatáčkou 130R odhodlal k útoku na vnitřní stranu, na kterou se ale Verstappen při brzdění začal přesouvat. Britský pilot se poté vrátil na vnějšek a zvolil průjezd únikovou zónou. Přes rádio si na mladého Holanďana stěžoval: "Při brzdění se hnul!"

Helmut Marko za to Hamiltona po závodě tvrdě zkritizoval: "Ten, kdo nedokáže předjet ani s motorem Mercedes a s pomocí DRS, by měl mlčet. Verstappen je ve svých 19 letech už tak otrlý jako trojnásobný mistr světa. A to měl pneumatiky, které byly o pět kol starší. Proto by Hamilton neměl vykládat hlouposti. Musí se naučit, jak při brzdění měnit stopu."

Verstappena za jeho manévr mnozí odsoudili, což odborný poradce Red Bullu podle AMuS nechápe: "Měl snad Max dát v předposledním kole směrovku? Každý svou pozici brání!" A svého svěřence chválí zá péči o pneumatiky: "Max měl pneumatiky skvěle pod kontrolou. Mohl na nich klidně ujet ještě o pět kol více."

S tím inženýři Mercedesu souhlasí: "Verstappen na začátku svých stintů záměrně a velmi chytře jezdil pomaleji, aby si je šetřil na konec. Pouze díky tomu se na něj Lewis dokázal tak rychle dotáhnout."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy