Ferrari věří, že je opět před Red Bullem

Sebastian Vettel je s rychlosti Ferrari po Japonsku spokojenější | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari je po Japonsku přesvědčeno, že co do rychlosti opět předčí svého soupeře o druhou příčku v šampionátu - rakouský Red Bull.

Kimi Räikkönen se v sobotu kvalifikoval na třetím místě, Sebastian Vettel na čtvrtém - oba tedy sice skončili za Mercedesy, ale před oběma Red Bully. Za ně se propadli až po penalizacích - finský pilot musel měnit převodovku (+ 5 míst) a Němec si přivezl trest z Malajsie, kde po startu narazil do Nica Rosberga (+ 3 místa).

V samotném závodě se Vettel propracoval dopředu a bojoval o stupně vítězů s Lewisem Hamiltonem, zatímco Räikkönen dojel pátý před Danielem Ricciardem.

"O víkendu jsme i přes penalizaci zaznamenali spoustu pozitiv. Kvalifikace byla velmi silná. Rychlost vozu v závodě byla dobrá - byli jsme v něm druhým nejrychlejším autem," ohlíží se Vettel zpět za Velkou cenou Japonska.

"Nejsem ale úplně spokojený, protože když máte na pódium a nezískáte ho, tak to je vždy trochu zklamáním. Ale o voze jsme s ohledem na budoucnost poznali také mnoho dobrého. Pokud to srovnáme se Silverstone, které je co do vlastností dráhy podobné - a navíc bylo docela větrno, tak jsme se od té doby hodně zlepšili," upozorňuje pilot Scuderie, která ale svého rakouského rivala kvůli druhému místu Maxe Verstappena další 4 body ztratila. Čtyři závody před koncem jí schází už 50. bodů.

Mohlo by Ferrari ještě letos porazit v boji o druhou příčku Red Bull? "Tento víkend jsme rychlost měli. Ale konečný výsledek neodpovídá skutečné rychlosti, kterou máme. Vidíme, že se závod od závodu mezi týmy hodně mění, proto netuším, kde budeme v příštím závodě. Můj pocit byl dobrý, všechno fungovalo, auto se tady ovládalo dobře a snad to v příštím závodě bude stejné," odpovídá Räikkönen.

Ferrari věří, že výkonnostně opět předčí Red Bull, ztráta na něj už je ale obrovská | foto: Scuderia Ferrari

Stáj z Maranella v Japonsku zkoušela několik nových dílů, které se na voze objevili již během tréninku v Malajsii - například deflektory či netopýří křídlo pod nosem. Podle Kimiho vedly k malému zlepšení.

"Trochu jsme je využili v posledním závodě a rozhodli jsme se je použít pro srovnání i tady. Mé tempo bylo po celý víkend dobré a na auto bychom nedali nic, o čem bychom si nemysleli, že je užitečné. Není to jako den a noc, jde tu a tam o drobné rozdíly. Neřekl bych, že jsme tady byli najednou konkurenceschopní kvůli tomu, protože důvod neznám, ale všechny tyto věci pomáhají," dodává finský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy