Je Hülkenberg na odchodu z Force Indie? Leccos tomu napovídá

Chystá se Nico Hülkenberg ke změně prostředí? | foto: Sahara Force India

Jezdecká sestava Force Indie je velice kompaktní a také úspěšná, vždyť pomalými krůčky táhne tým k jeho nejlepšímu výsledku v historii. Není ale vyloučeno, že v příštím roce už ji ve stejném složení neuvidíme.

Nejdřív to byl Sergio Pérez, který měl byl podle motoristických médií středem zájmu a dokonce se spekulovalo, zda nezamíří k týmu Haas. Další názorový proud tvrdil, že Mexičan hraje s týmem tradiční hru, kdy se nenápadným naznačením, že je o něj zájem i jinde, snaží zhodnotit svůj kontrakt. Tato věc už je vyřešena, Pérez nakonec zůstává u Force Indie (více zde).

Jeho týmový kolega Nico Hülkenberg ho střídá na poli dohadů. Ačkoliv má německý pilot uzavřenou dohodu s Force Indií z mnohem dřívějšího data než Checo, nyní se o jeho služby velice intenzivně zajímá Renault. Dokonce se hovoří, že by měl být Hülkenberg hlavním esem pro vývojové zimní práce. Francouzská automobilka zjevně není spokojena s dvojicí současných pilotů, protože Magnussen a Palmer zatím dohromady přivezli osm bodů a za nimi zůstávají pouze týmy Manor a Sauber. Ačkoliv vedení hovořilo o postupných krůčcích, tohle je asi silná káva i pro něj.

Renault už oslovil několik potenciálních adeptů - ale Vandoorne, Sainz jr. či Bottas se jevili jako marný pokus, zejména díky neprůstřelným smlouvám. Hülkenberg sice má dohodu s Force Indií, ale zdroje blízké Renaultu tvrdí, že existuje možnost, jak ho z kontraktu vyvázat. Je tu sice jisté riziko, že Hülkenberg by přechodem do francouzského týmu zažil určitý výkonnostní pokles a pro někoho se může zdát nesmyslné, že by měl odejít z týmu na vrcholu. Jenže nesmíme zapomenout, že v příštím roce nás čeká "point zero", jak komentují zavedení nových pravidel týmy i piloti, navíc Renault svým zázemím slibuje do budoucna posun vpřed, což ostatně zástupci automobilky avizovali už před letošní sezónou.

Navzdory emblému na čepici má Ocon blízko k francouzské stáji | foto: Mercedes AMG F1 Team

V kuloárech se hovoří o "velmi pokročilém stadiu rozhovorů" mezi Hülkenbergem a Renaultem a údajně už byla uzavřena i rámcová dohoda, ale rozhodně nebyl podepsán žádný oficiální dokument. Pokud by Francouzi dostali Hülkenberga do svých řad, s největší pravděpodobností by byl jeho partnerem Esteban Ocon, jehož výsledky v týmu Manor jsou velice slibné. 

Za předpokladu, že by se tato rošáda realizovala, zůstává otázkou, kdo by zaujal Hülkenbergovo místo u Force Indie po boku Sergia Péreze. Oficiálně se zatím tato otázka neřeší, ale jako možná volba i s ohledem na pohonné jednotky, které Force India využívá, by byl jedním z možných adeptů Pascal Wehrlein.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy