Räikkönen: Nechat se předjet není zas tak těžké

Kimi Räikkönen si stěžuje na pomalé piloty | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen ve Velké ceně Japonska kritizoval jezdce o kolo zpět za to, že nerespektovali modré vlajky a nepouštěli rychlejší piloty hned před sebe. Přitom to podle něj není žádný velký problém.

Fin prožil frustrující den, když po výměně převodovky klesl na startovním roštu ze třetího na osmé místo. I když si v závodě polepšil na pátou příčku, tak si na počínání pilotů o kolo zpět společně se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem opakovaně stěžoval.

"Myslím, že trať je odlišná, nicméně faktem je to, že někteří lidé vám zkrátka uhnou a nechají vás projet, když jsou o kolo zpět. Chápu, že někdy svádějí své vlastní souboje, ale není to zas tak těžké se nechat předjet," zlobil se Räikkönen po Velké ceně Japonska.

"Vždycky ztratíte čas, jste však o kolo zpět a tohle je součást závodění. Na takovém okruhu to je samozřejmě o něco těžší se dostat před vozy jedoucí o kolo zpět a vy končíte tím, že se za nimi táhnete celé kolo. Mohlo to být lepší, ale teď už celý závod nezměníme," krčí rameny pilot Ferrari.

Kimi Räikkönen s Ferrari SF16-H | foto: Scuderia Ferrari

Se svým výsledkem byl nakonec spokojený, méně už s penalizací, kterou před závodem dostal: "V každé části jsme měli dobrou rychlost - v kvalifikaci i v závodě. Nevím, jestli šlo o můj nejlepší víkend. Až do penalizace šlo všechno dobře. Kvůli problému jsme se dostali do nevýhody, ale tak už to někdy chodí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy