Allison odmítl nabídku továrního týmu na návrat do F1, znám je i důvod

Velmi žádaný technik odmítl Renault, v jakých barvách jej nakonec uvidíme? | foto: Scuderia Ferrari

James Allison odmítl nabídku Renaultu na návrat Formula 1. Proč?

Renault měl Allisona oslovit v červnu, tedy v době, kdy se snažil posílit svůj tým poté, co o šest měsíců dříve převzal tým Lotus. Renaultu navíc hrálo do karet to, že Allison na konci července po třech letech opustil Maranello, a to i přesto, že vloni v září prodloužil svůj kontrakt s italským týmem. Dle této smlouvy měl u týmu zůstat do roku 2018.

Během uplynulých dvou měsíců tak Renault s Allisonem jednal, ale inženýr se měl nakonec rozhodnout, že počtvrté už pro tým z Enstone (který v průběhu let měnil různě názvy) pracovat nechce. V minulosti zde totiž pracoval na různých pozicích - napřed jako začínající konstruktér, pak jako šéf aerodynamiky a nakonec jako technický ředitel. Dle Autosportu se Allison obával chybějícího silného vedení v pozadí týmu.

Poslední působení Allisona v Enstone bylo pod "vlajkou" Lotusu | foto: F1NEWS.cz

Kromě Allisona se jednalo také o tom, že by se k Renaultu připojil také Sergio Pérez, avšak dle měl Mexičan po zákulistních komplikacích podepsat i na rok 2017 s Force Indií. 

Co se Allisona týče, tak se všeobecně má za to, že by se stále chtěl vrátit do F1 a to s týmem se základnou v Británii. Důvodem je již několikrát zmiňovaná náhlá březnová ztráta manželky, která zemřela na meningitidu, ale i neshody s vedením Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy