První letošní pódium pro Williams

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Nick Heidfeld vyrovnal svůj nejlepší výsledek ve Formuli 1. Webber bez bodu.

Nick Heidfeld, 3.
Byl to nejvíce vzrušující závod, jaký jsem kdy v F1 odjel. Od startu z desátého místa jsem tvrdě tlačil, měl jsem dobrý závod s úspěšným předjížděním. Byla to zábava. Bohužel se mi stalo to, čeho se v tak horkých závodech nejvíce obáváte. Od prvních kol jsem měl problémy s láhví a pitím.

Mark Webber, odstoupil
Povedl se mi start a jel jsem v dobrém rytmu. Po první zastávce v boxech jsem dojel Fisichellu, jehož pneumatiky už dosluhovaly. Měl jsem za sebou Ralfa a věděl jsem, že mne může kdykoliv dostihnout. Byl to těsný souboj, ale podařilo se mi ho překonat. O 20 kol později jsme se setkali znovu. Předjel jsme ho ve 14. zatáčce. V další zatáčce byl na vnitřní špinavé stopě a věděl jsem, že bude mít problémy. Podle mého brzdil příliš pozdě. Ujel mu zadek a vrazil do mne.

Sam Michael, technický ředitel
Dnes jsme ukázali, že se náš vůz stále zlepšuje. Nick jel výborný závod s mnoha předjížděními, aniž by se zapletl do nějakého incidentu. Zajel druhé nejlepší kolo závodu a skončil třetí. Škoda kolize Marka s Fisichellou. Vůz byl dnes konkurenceschopný, ale potřebujeme stáhnout mezeru na Renault.


Foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy