Ferrari doufá v nové auto

Barrichello, Rubens | foto: Scuderia Ferrari

S osmým titulem neporazitelného Michaela Schumachera to vypadá velmi bledě.

Tak slabý začátek sezóny jako letos poznalo Ferrari za posledních sedm let pouze předloni, ale tehdy na rozdíl od dneška nechyběla rudým šípům z Maranella rychlost. Michael Schumacher dnes se štěstím získal dva body.

Jedinou nadějí pro italskou stáj je nový monopost F2005, který by snad měl být nasazen už za čtrnáct dnů v Bahrajnu. Jisté však nic není. Tým také doufá, že až se závody přesunou do mírného podnebného pásu, začne se v nižších teplotách dařit pneumatikám Bridgestone.

"Sedmé místo není důvodem k oslavě, ale alespoň cítím, že jsem udělal, co bylo v mých silách," komentuje závod zklamaně Michael Schumacher. "Moje auto bylo spolehlivé a bez problémů. Jel jsem raději opatrně, abych alespoň bodoval. V dané situaci mohu být rád za ty dva body. Formule 1 je složitá a nezáleží na jednom faktoru. Ale zkrátka dnes nejsme dost rychlí. Dobře to víme a pracujeme na zlepšení. Teď pojedu do Mugella otestovat F2005. Řídit nové auto je vždycky zvláštní, těším se."

Rubens Barrichello závod nedokončil. V padesátém kole zajel se svým Ferrari F2004 M do boxů a na jeho zadních pneumatikách nebylo stopy po drážkách:

"Závod vypadal docela dobře, mohl jsem bojovat o šesté místo. Ale auto bylo postupně čím dál víc přetáčivé. Bylo to hodně špatné. Nakonec se ukázalo, že kus pneumatiky zasáhl a poškodil zadní křídlo, proto ta přetáčivost. Jenže moje zadní pneumatiky už byly zdevastované. Je to škoda."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy