Pití šampaňského z boty - jak chutná shoey? + FOTO

Daniel Ricciardo se raduje z vítězství po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Z Formule 1 se šíří dál zvyk pít na pódiu šampaňské z boty vítěze. Angličani mu říkají shoey, já mu prozatím říkám "boťas," než se najde lepší překlad. Včera v Malajsii jej poprvé ochutnalo kompletní složení na pódiu - nejlepší tři jezdci včetně šéfa Red Bullu Christiana Hornera. Jak jim chutnalo?

V té botě musela být po dojezdu do cíle spousta potu. Velká cena Malajsie patří k těm fyzicky nejnáročnějším, protože se jezdí za velkého vedra. Nejinak tomu bylo i včera. Jak z ní vítězovi šampaňské chutnalo?

"Já tu chuť osobně miluji. Jo, dnes mi přišla docela ovocná. Byl tam... samozřejmě, že máte své soli, ale já jsem během dne doplňoval tekutiny celkem dobře spolu s množstvím cukru a podobnými věcmi," popisuje Ricciardo.

"Nevím, je to jako dezert spíše než hlavní jídlo. Bylo to více jako dezert. Nevím, co si myslí ti kluci. Nico mi řekl, že mu to moc nechutnalo," usmívá se vítězný Australan a dívá se na svého týmového kolegu Maxe Verstappena a Nica Rosberga, jenž se svým Mercedesem dojel i přes desetisekundovou penalizaci třetí.

Daniel Ricciardo a Nico Rosberg na pódiu po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Tomu moc šampaňské prohnané zpocenou botou vítěze evidentně nechutnalo, soudě podle výrazu obličeje, který předvedl na pódiu. Nico své dojmy diplomaticky shrnul slovy: "Doufám, že letos už žádný další závod nevyhraje."

Ricciardo přiznává: "Moc kamarádů jsem tím vlastně nezískal." Jeho týmový kolega Verstappen to však přešel se vztyčenou hlavou. "Ne, je to v pohodě. Byl to dobrý pot," vtipkoval mladý Holanďan.

 

Fotogalerie z pódia v Malajsii, kde teklo šampaňské z boty proudem:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy