Wolff odsuzuje Rosbergovu penalizaci, třebaže nic neřešila

Toto Wolff má na Rosbergovo potrestání svůj názor | foto: Daimler AG

Situace z 38. kola se nejeví šéfovi Mercedesu jako natolik závažná, aby za ní musela následovat penalizace. Wolff naopak vyzdvihuje bravurní výkon svého pilota, který se dokázal propracovat z posledního místa na stupně vítězů.

Duel Rosberga s oběma vozy Ferrari byl jedním z klíčových bodů závodu v Malajsii. Po úvodní kolizi s Vettelem, za kterou byl německý pilot po závodě potrestán (detaily zde), přišlo 38. kolo, ve kterém v zatáčce 2 došlo k dalšímu kontaktu dvojice Mercedes-Ferrari. Tentokrát se Rosberg potýkal s Kimi Räikkönenem.

Nico se agresivním manévrem vřítil na vnitřní okraj trati, ale bylo zřejmé, že nedokáže dostatečně svůj vůz nasměrovat do zatáčky. Následoval kontakt, po kterém se Rosberg dostal před Räikkönena. Záhy se objevilo oznámení, že incident bude prošetřován a posléze byl vynesen verdikt komisařů, že pilot Mercedesu dostává penalizaci 10 vteřin. V tu chvíli jen Rosberg o 6,4 vteřin před Räikkönenem, později dostal od týmu povolení přejít na dvě kola do rychlejšího módu motoru a nakonec porazil Icemana o dostatečných 13 vteřin.

Toto Wolff po závodě vyjádřil nespokojenost s rozhodnutím komisařů, ale dle vlastních slov se touto záležitosti dál nechce zabývat, podstatnější pro tým je defekt Hamiltonova motoru.

"Rosberg předvedl brilantní jízdu a dostal se až na třetí místo, nedopustil se žádných chyb a ve skutečnosti o jeho výkonu nelze říci nic negativního. Trest, který dostal, je naprostý nesmysl. Ale na to se nehodláme zaměřit, protože dnes jsme hodně srazili dolů Lewise. A s tím se musíme především popasovat. Naříkat nad nespravedlivým trestem nic neřeší, protože Nico nakonec zůstal třetí. Před několika měsíci jsme se všichni dohodli, že bychom si přáli tvrdší souboje mezi piloty - a pokud nebude stoprocentně jasné, že je někdo na vině, měli bychom je nechat závodit," prohlásil na adresu komisařů Toto Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy