Pořadatelé GP Mexika by uvítali další závody v Severní Americe

Diváci v Mexiku | foto: Honda Racing F1

Pořadatelé Velké ceny Mexika věří, že nový vlastník Formule 1, společnost Liberty Media, pocházející z Ameriky, může pomoct k vytvoření americké části sezony, podobné té v Evropě.

"Když se snažíme získat nové fanoušky a vytvořit vlastní diváckou základnu, je to trochu složité," řekl marketingový šéf Velké ceny Mexika Rodrigo Sanchez. "Přáli bychom si, abychom měli další a další závody v pro nás příznivém čase a mít více závodů v našem regionu je jediná možnost, jak toho docílit."

F1 má momentálně 3 závody v Severní Americe - v Montrealu, v Austinu a v Mexiku. Je zde také jeden závod v Jižní Americe, konkrétně v Brazílii na známém okruhu Interlagos.
Závod v Kanadě je s přestávkami v kalendáři od roku 1978 a tuto sezonu se uskutečnil mezi závody v Monaku a Ázerbajdžánu.
Mexiko se do kalendáře vrátilo minulý rok po 23 letech, zatímco Spojené státy mezitím vyzkoušely celkem 10 rozdílných okruhů, v období mezi lety 2007 až 2012 se zde závod dokonce nekonal vůbec.

"Musíme nadále propagovat Formuli 1, napříč celým kontinentem," řekl Sanchez. "Je známo, že máme evropskou část sezony. Mít více závodů v geografické blízkosti rozhodně může pomoct vybudovat silnou fanouškovskou základnu. Nebyla tady žádná konzistence v pořádání závodů, pořad se měnila města, obzvlášť ve Spojených státech," přidal Sanchez, který ma pro svůj závod v Mexiku kontrakt do roku 2019.

Nico Rosberg po závodě zdraví diváky v Mexiku | foto: Pirelli

Nový šéf F1, Američan Chase Carey, řekl, že v USA vidí potenciál na dlouhodobý růst. Dosavadní šéf Formule 1 Bernie Ecclestone často hovořil o přidání závodu na východním či západním pobřeží, nejčastěji se zmiňoval o Las Vegas a Miami, nikdy však k tomu nedošlo.

Sanchez prozradil, ze letošní závod je z 90 % vyprodán a o víkendu očekává "plny dům". Loňský závod navštívilo 135 000 lidí, celkem za víkend to bylo dokonce 336 000 diváků. Mexiko ma momentálně 2 jezdce ve startovním poli, Sergia Pereze z Force Indie a Estebana Gutierreze z Haasu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy