Za McLaren a proti Alonsovi? Proč to Vandoorne bude mít podle Buttona těžké

Stoffel Vandoorne s McLarenem MP4-31 během druhého dne testů v Silverstone | foto: McLaren

Stoffela Vandoornea podle Jensona Buttona nečeká lehký vstup do Formule 1. V příští sezóně má závodit za McLaren po boku zkušeného Fernanda Alonsa, který je považován za jednoho z nejlepších pilotů.

"Abych byl férový, tak Stoffel ve své kariéře dosáhl hodně. Ale většina pilotů, kteří získali místo u McLarenu, ve svých kariérách odváděli velmi dobrou práci, než se k němu dostali," uvádí Button, který si dá v příští sezóně od Formule 1 přestávku, po které se už ale k závodění nemusí vrátit.

"Dostalo se mu té nejlepší školy, protože je s týmem od roku 2013 a letos v podstatě stínoval Fernanda a mě. Byl na každém závodě a dělal všechno kromě závodění. Naučil se toho tak moc, ale být jezdcem McLarenu bude i tak obtížné - jde o jeden z největších týmů na světě s tak bohatou historií, navíc to je těžké jezdit po boku Fernanda Alonsa," varuje svého nástupce Button.

Stoffel Vandoorne bude ve své první sezóně v F1 u McLarenu pod velkým tlakem | foto: McLaren

"Snad pro své dobro bude odvádět dobrou práci. Pokud ano, pak ho u McLarenu v budoucnosti čeká dlouhá a vzrušující kariéra. Ale když se vám v prvním roce nedaří, tak to má také následky, jste tedy vždy pod tlakem," komentuje Brit pozici, s jakou se Vandoorne ve Wokingu bude muset vyrovnat.

A co Jenson? "Já budu také v pozadí. To je jedna věc, kterou řekl Fernando. Jsem jediným jezdcem, který má smlouvu na rok 2018," dodává s úsměvem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy