Toyota i nadále s nulou

Předpoklad černého koně sezony zatím japonský tým rozhodně nenaplňuje, spíše se dá říci, že jeho výkony jsou prozatím velkým zklamáním. Pokud vůz TF103 dojede do cíle, byl na trati pomalý a pokud je rychlý, cíle se pilot nedočká.

I sám Michael Schumacher před sezonou spatřoval v týmu Toyota stáj, která by mohla udělat největší pokrok. Zatím však zůstalo jen u toho, že by mohla. Olivier Panis letos přesvědčil, že vůz umí být řádně rychlý, ale nedokončil jediný závod. Cristiano da Matta cílem v posledních dvou závodech projel, leč jeho výkony jsou stále daleko za proklamovanými nadějemi.

Panis si po závodě, ve kterém ho sestřelil Firman s Jordanem, stěžoval na malý grip vozu s plnou nádrží, naopak da Matta zase na to, že s osychající tratí se stával jeho monopost čím dál tím více neovladatelným. Francouzský pilot se snaží tým povzbudit a naladit optimisticky. „Celý tým se po celý víkend velmi snažil a odvedl kus tvrdé práce. Rád bych všem proto poděkoval a musíme se snažit dále,“ prohlásil. Brazilský kolega byl velmi zklamaný, neboť se chtěl jistě před domácími fanoušky předvést v lepším světle. „Na mokru to bylo velmi dobré, ale s osychající tratí jsem byl stále pomalejší. Samozřejmě, že je to výsledek, který jsem si doma rozhodně nepřál, ale musím se již nyní soustředit na evropské závody a doufat v lepší výsledky,“ řekl po závodě da Matta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy