Button se těší na boj s Ferrari a další vylepšení v Malajsii

Jenson Button v kvalifikaci v Belgii | foto: McLaren

Jenson Button, kterého čeká možná posledních 7 závodů ve Formuli 1, si je hodlá pořádně užít. McLaren podle něj dělá znatelné pokroky a doufá, že v závěru sezóny bude moci bojovat i s Ferrari.

"V tomto sportu musíte mít cíle. My jsme během posledních 12 měsíců dosáhli ohromných zisků, a když se podíváte na to, co v budoucnu chystáme, tak bychom ke konci roku měli být schopni bojovat s týmy, které jsou momentálně nad námi," předpovídá Button.

"A Ferrari je jedním z nich," těší jej vývojový program McLarenu, který je v šampionátu šestý a na stáj z Maranella ztrácí 231 bodů. "Pokud s nimi budeme moci bojovat, tak by šlo o úžasné zakončení roku." Před nimi je ještě Force India (+ 60 bodů) a Williams (+ 63 bodů), ale před ty se v posledních 7 zbývajících závodech už s největší pravděpodobností nedostanou.

Tento víkend se bude závodit na městském okruhu v Singapuru, který hraje do karet McLarenu, jenž by tam chtěl bodovat s oběma vozy. A na začátku října se chystá v Sepangu představit další novinky: "V Malajsii, když dostaneme nové vylepšení, tak uvidíme určité výkonnostní zisky. Budeme moci bojovat s rudými vozy," pokračuje Button.

Jenson Button mezi Force Indií a Williamsem, které by chtěl v závěru roku porážet | foto: Sahara Force India

Závodní ředitel Eric Boullier očekává, že jeho tým předvede ve zbytku sezóny naplno svůj potenciál: "Míříme na místa, kde budeme závodit na okruzích vyžadujících techničtější nastavení s menším důrazem na čistý výkon. I když několik dalších týdnů budeme trávit mimo Velkou Británii, tak stále pokračujeme v usilovném vývoji a stále tvrdě pracujeme na dosahování výkonnostních vylepšení až do konce sezóny."

"I když jsme nebyli v Monze na bodovaných pozicích, tak jsme během víkendu pozorovali slibnou výkonnost. Doufáme tedy ve vyšší šanci na to, že ukážeme, čeho je náš balík ve Velké ceně Singapuru skutečně schopný," dodává Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy