Evropa bude pro F1 klíčovým teritoriem, tvrdí nové vedení

Podle Careyho by měla být Evropa pilířem F1 | foto: Daimler AG

Fanoušci F1 se už několik let netají obavami, že "klasické" trati na evropském kontinentu budou ustupovat nově příchozím obchodníkům se zábavou, většinou v destinacích, kde tento sport zdaleka nemá takovou tradici. Nové vedení jim v tomto směru dává naději.

Budoucí šéf Formula One Group Chase Carey uvedl, že hodlá nadále posilovat vliv F1 na rozvíjejích se trzích, včetně amerického kontinentu, ale rovněž se zavázali udržet Evropu jako klíčový základ pro pořádání Grand Prix. Za účelem získání "celé nové generace fanoušků" také budou noví majitelé zkoumat potenciál nových trhů.

"Co se týče rozvíjejících se trhů, nové oblasti jsou pro globální sport jasnou příležitostí, proto jsme nadšeni, že tento sport může expandovat do míst, jako jsou Severní a Jižní Amerika a Asie. Ale chci, aby bylo také zřejmé, že zavedené trhy - to jes USA a Evropa, která je nepochybně základním pilířem F1 - budou mít zásadní význam. Rozvíjení sportu v Evropě vycházející z tohoto základu, musí být na špičkové úrovni. Chceme využít globální působnosti tohoto sportu a zaměřit se právě na tuto oblast. V delším časovém horizontu budou klíčové trhy jako USA a asijská oblast, tam je velká příležitost k rozvoji. Ale nelze to uskutečnit přes noc," vysvětluje Carey.

"Potenciálem je opravdu široká divácká obec. Pokud si tyto fanoušky získáme pomocí digitálních platforem a dalšímí přirozenými nástroji, můžeme si vybudovat zcela novou generaci příznivců v místech, které by se mohly stát významnou fanouškovskou základnou," dodává Carey.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy