Zopakuje Mercedes v Singapuru loňský propadák? Jistotu nemá

Lewis Hamilton loni v Singapuru | foto: Daimler AG

Mercedes do Singapuru nemíří s plnou jistotou, že tam nezažije výpadek formy podobný tomu v loňské sezóně.

V sezóně 2015 tam prožil svůj nejhorší víkend, když se jeho piloti kvalifikovali až do třetí řady se ztrátou 1,5 sekundy na nejrychlejšího Sebastiana Vettela. Stříbrné šípy za vysokých teplot nedokázaly přimět super-měkkou směs ke správnému fungování, a tak si to tehdy o vítězství rozdalo Ferrari s Red Bullem.

Nico Rosberg závod dokončil na čtvrtém místě se ztrátou 24,72 sekund a jeho týmový kolega Lewis Hamilton odstoupil s poruchou pohonné jednotky. Před letošní Velkou cenou Singapuru Lewis uvádí: "Nemůžeme tam jet s příliš velkým sebevědomím, protože jsme tam minulý rok byly na míle daleko."

"V kvalifikaci to, myslím, bylo 1,5 sekundy, což je ohromně moc. Šlo o náš nejtěžší závod za poslední dva roky. Pro nás tedy půjde o velmi náročný víkend. Myslím, že jsme dosáhli pokroku - ale 1,5 sekundy, to nebude jednoduché!" varuje Hamilton, který vede šampionát s náskokem dvou bodů. Doufá ale, že se stejná situace letos opakovat nebude.

Singapur představuje pro Mercedes neznámou - blíží se jeho další porážka? | foto: Daimler AG

Jeho šéf Toto Wolff k tomu říká: "Loni jsme nebyli konkurenceschopní a já si myslím, že jsme pochopili proč. Vyvodili jsme určité závěry, která nám pomohly v nadcházejících závodech a během sezóny, a v Singapuru zkontrolujeme, jestli naše závěry byly správné.

Neexistuje ale žádná zázračná věc, nejde o jednu věc, která by se pokazila. Mnoho věcí se zřejmě prolínalo, a proto jsem zvědavý a vzrušený, jak to v Singapuru půjde," dodává sportovní ředitel Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy