Steiner vidí jasnou příčinu v Gutiérrezově selhání. Ovlivní to jeho působení v týmu?

Esteban Gutiérrez na Monze selhal, bude ho to stát místo? | foto: Haas F1 Team

Pro mexického pilota a navrátilce do startovního pole v týmu Haas to vypadalo při GP Itálie velice nadějně. Poprvé v sezóně se dostal do první desítky na startu a měl na dosah kýženou bodovanou příčku. Nakonec ale skončil v poli poražených.

Lewis Hamilton nebyl jediný, komu nevyšel start a propadl se ze své pozice. Podobně neúspěšně si vedl i Max Verstappen a především Esteban Gutiérrez, jehož start se řadí do říše nočních můr - před nájezdem do první zatáčky se ocitl na 20. místě, ztratil tedy deset pozic.

Šéf týmu Haas Günther Steiner uvedl, že po dosažení životního výsledku dolehl na Gutiérreze tlak a nedokázal zvládnout startovní proceduru. "Byla to evidentně příčina jeho špatného startu, neustál odpovědnost, která na něm ležela. Je to promarněná příležitost nejen pro něj, ale pro celý tým. Na pozici, na níž se kvalifikoval, je opravdu těžké se dostat, protože startovní pole má své určité složení. Posunuli jsme se od našich soupeřů, s nimiž bojujeme a v neděli jsme se utkali s McLarenem, což je něco, na co můžeme být pyšní. Je to zavedený tým a my nováčci. Bojovat s jezdci jako je Button a Alonso, na to můžeme být pyšní," litoval po závodě Steiner.

Steiner tvrdí, že Gutiérrez nebyl ze strany týmu pod tlakem | foto: Haas F1 Team

Kdo bude u Haasu jezdit v roce 2017? 

S ohledem na Gutiérrezovy výkony se rovněž otevírá otázka, zda Mexičan bude jezdit u amerického týmu i v příštím roce. Nemá sice tolik zkušeností, ale zatím ještě ani jednou nebodoval a v Itálii se mohla jeho pozice značně posílit. 

"Jeho chyba vůbec nebyla dobře načasovaná, ale nemyslím, že bychom na něj nějak významně tlačili. Nebylo to nic ve stylu: »když uspěješ, dostaneš to či ono«. To je věc vyjednávání," komentoval situaci Steiner s tím, že Grosjean má místo v týmu pro rok 2017 jisté, u Gutiérreze je situace odlišná. Nepřímo tím naznačil, že Mexičan bude muset o svůj post v týmu ve zbývajících závodech bojovat. Prozatím nebyly zveřejněny žádné eventuality, kdo by mohl Gutiérreze nahradit, ale s ohledem na zklamání, které Steiner a tým po Monze cítil není vyloučeno, že se brzy dočkáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy