Renault do Singapuru přiveze vylepšený motor, vyšlápne si Red Bull na Mercedes?

V6 turbomotor Renaultu | foto: Renault Sport F1

Red Bull se na Singapur těší - tamější městský okruh by mu měl sedět, Renault navíc hodlá přivézt novou specifikaci pohonné jednotky. Rakouská stáj proto doufá, že by si to mohla s Mercedesem rozdat o vítězství.

Red Bull v Monze dojel na pátém a sedmém místě za Mercedesy a Ferrari, které na něj stáhlo 11 bodů. Přežil tak svou nejslabší trať z druhé části sezóny a do té závěrečné míří pln optimismu, že svou druhou pozici v šampionátu uhájí.

Helmut Marko ocenil předjížděcí manévry svých pilotů: "Bottas netušil, odkud Daniel přijel. A Pérez byl z útoku Verstappena tak vyděšený, že jel raději rovně." Mají snad ostatní jezdci po Belgii z Maxových manévrů strach? "Pokud tomu tak bylo, tak Spa za to stálo," směje se odborný poradce Red Bullu.

Daniel Ricciardo v Monze dojel pátý za Mercedesy a Ferrari | foto: Red Bull Content Pool

Z Itálie tedy odjíždí rakouský tým dobře naladěný. "Jsme stále 11 bodů před Ferrari. A nyní přicházejí se Singapurem, Sepangem, Suzukou a Mexikem naše okruhy," těší se šéf týmu Christina Horner. Loni Mercedes navíc v Singapuru zažil náhlý výpadek formy a tým se obává toho, že by se to mohlo opakovat.

K vyšší konkurenceschopnosti má Red Bullu pomoci také výkonnější pohonná jednotka Renaultu a nové palivo vyvinuté Totalem. Očekávané zlepšení prozradil včera v Monze odborný poradce Helmut Marko, jenž slíbil "nové díly na voze a vylepšení motoru."

Novinky mají ve spojení s novým benzínem zvýšit výkon o dalších 15 koní, což by mělo vozy zrychlit o 2 desetiny sekundy na kolo rychlejší. Renault měl na vývoj vstřikování nové specifikace vyčerpat 2 až 3 žetony, byť původně oznamoval, že letos již žádné větší úpravy nechystá. Má však stále z čeho čerpat - v zásobě mu zůstává 21 žetonů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy