Mistři světa budou testovat diskutovaný bezpečnostní prvek v Singapuru

Fernando Alonso, Lewis Hamilton a Sergio Pérez v Mexiku | foto: Sahara Force India

Ochrana kokpitu v pravidlech pro rok 2017 jako povinný prvek chybí, ale testy Halo konceptu nadále pokračují. Realizuje se tak záměr, aby si tuto novou součást závodního vozu do konce sezóny vyzkoušeli pokud možno všichni piloti.

V uplynulých závodních víkendech a předchozích testech vyzkoušely Halo koncept týmy Mercedes, Ferrari, Red Bull a Force India. Red Bull navíc šel proti proudu a předvedl vlastní variantu nazvanou aeroscreen, ale neuspěl.

V Grand Prix Singapuru, která je na pořadu za dva týdny, rozšíří počet pilotů, kteří si obkrouží hlavu "svatozáří", jak také bývá Halo koncept nazýván, obhájce titulu Lewis Hamilton a dvojnásobný šampion Fernando Alonso. Za výkony těchto "testmanů" se prozatím skrývá pět mistrovských titulů, takže Halo koncept bude v rukou opravdových fachmanů. V rámci Grand Prix Itálie si Halo vyzkoušel Alonsův týmový kolega Jenson Button v pátečním tréninku.

"Testování tohoto prvku všemi týmy v průběhu roku se ukazuje být pro McLaren velmi užitečné. Jenson Button vyzkoušel Halo na Monze a to nám umožnilo získat informace o chování zařízení v obou úzkých šikanách a vysokorychlostních zatáčkách. Zkouška v Singapuru byla naplánována pro Fernanda, tam se zaměříme na několik proměnných: především je to umělé osvětlení, velmi ostré zatáčky a také Armco bariéry. Jeho názory budou postoupeny pracovní skupině, která vyhodnocuje výsledky rozvoje alternativ ochrany kokpitu," potvrdil volbu Španěla technický ředitel McLarenu TIm Goss.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy