Co si myslí Villeneuve o slovní válce s Verstappenem? Žádná není!

Villeneuve už se nechce k debatě s Verstappenem vracet | foto: Williams F1 Team

Od prohlášení exmistra světa 1997 Jacquese Villeneuva, ve kterém pokáral ambiciózního Maxe Verstappena a prohlásil, že by se na jeho závodní excesy mělo dohlížet, vypukla další slovní přestřelka, tentokrát mezi Holanďanem a Kanaďanem.

Jak na úterní Villeneuvův výrok reagoval Verstappen jsme zveřejnili před několika minutami. Holanďan použil v holandských médiích příměr k nehodě v Grand Prix Austrálie v Melbourne 2001, kdy po kolizi Ralfa Schumachera a Jacquese Villeneuva zahynul traťový maršál Graham Beveridge. Ačkoliv se Max posléze snažil vysvětlit svůj výrok "zabil někoho", Villeneuve je přesvědčen, že se mladíkovi celá situace vymkla z rukou.

"Logicky jsem komentoval, co se dělo na závodní dráze, on to přenesl zcela mimo téma, je to nevhodné a postrádá to respekt k rodině zahynuvšího maršála. Víc k tomu nejde říci, žádný spor vlastně nezačal. Je to směšné. Někdo mu zřejmě radí, co má říci a co si má myslet. Pokud to je stejný člověk, který mu napovídá, jak se chovat na závodní dráze, tak to je velmi znepokojivé, prohlásil Villeneuve.

Jacques Villeneuve proslul svým přímočarým vyjadřováním bez servítků, jeho ohodnocení Verstappenova stylu se ale setkalo s poměrně velkým ohlasem a podporou. V některých internetových diskuzích se dokonce začaly rojit neuvěřitelné kombinace - jednou z nich je, že za vše může Daniel Ricciardo. Protože je Australan a odtud pochází původní kultovní film s Melem Gibsonem v hlavní roli - jeho jméno? Mad Max (Šílený Max). I F1 umí být někdy zábavná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy