Černá série Ferrari pokračuje

Hodně z nás čekalo, že třeba právě v Brazílii Ferrari protrhne svoje neúspěšné tažení letošní sezonou, ale pravý opak je pravdou. Zatímco v obou předchozích závodech tým alespoň bodoval, v Interlagosu si prožil opravdu černou neděli.

Dle rychlosti Michaela Schumachera na trati se dalo čekat, že vedení McLarenu má jen krátké trvání, oba jezdci si po závodě velmi chválili nejen své vozy, ale především pneumatiky Bridgestone. Bohužel 5násobného mistra světa na trati neudržely a týmového kolegu zase zradil motor v tom nejméně vhodném okamžiku, na cestě k vítězství v domácí Grand Prix.

„Jsem opravdu velmi zklamaný a jediné co mohu říci je to, že jsem jel nejlépe, jak jsem dnes uměl. Jel jsem opatrně a snažil se zůstat klidný, když jsem se dostal do vedení, začal jsem zvyšovat svůj náskok, ale pro nedostatečný tlak v přívodu paliva jsem musel ze závodu odstoupit. Bylo to velmi frustrující, neboť jsem věřil ve vítězství,“ prohlásil zklamaný Barrichello.

„Mrzí mne můj výsledek, ale především to, co se stalo Rubensovi, oba jsme dnes měli dobré šance na vítězství,“ řekl po závodě Michael Schumacher. Příčinou nehody byl dle něj aquaplaning v zatáčce Curva do Sol při akceleraci na rovinku. Přesto, že ztráta na vedoucího Raikkonena opět narostla, nevěší německý pilot hlavu. Více ho mrzelo to, že poprvé od Hockenheimringu 2001 nedojel do cíle a porušil famózní šňůru spolehlivosti.

Šéf týmu Jean Todt nebyl se závodem samozřejmě o nic více spokojený. „Měli jsme dnes nejrychlejší vůz na trati, ale místo double jsme přišli o vše. Poprvé od Nurburgringu 1999 jsme nezískali ani jediný bod,“ odtušil zklamaně. Přesto však věří, že návratem na starý kontinent skončí neúspěšný začátek letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy