"Cože? To jako vážně?" Rosberg zjistil až v cíli, na kterém místě je Hamilton

Nico Rosberg v Maďarsku | foto: Daimler AG

Nico Rosberg až po průjezdu cílem zjistil, že Lewis Hamilton dokončil Velkou cenu Belgie na třetím místě, čemuž nemohl uvěřit. Výkon svého týmového kolegy ocenil pochvalou.

Hamilton kvůli výměnám motorů a následným penalizacím startoval z poslední řady. Nakonec to dotáhl až na pódium, čímž šokoval Rosberga, jenž se po celý závod soustředil jen na svůj výkon. Brit má v šampionátu po Belgii náskok 9 bodů a v zásobě několik čerstvých, vylepšených pohonných jednotek. Před závěrem sezóny je tedy v boji o mistrovský titul ve velmi dobrém postavení.

"Já jsem se na to nesoustředil, přijel jsem do Belgie a chtěl jsem vyhrát. Soupeři byli tento víkend nebývale blízko. V závodě už ne tolik, ale do té doby nám byli těsně v patách. Jsem zkrátka rád, že to vyšlo - pro mě perfektní víkend a Lewis odvedl skvělou práci, když dojel třetí. Odvedl parádní práci, když se propracoval celým polem. Nevím, nedíval jsem se na detaily, ale určitě musel odvést skvělou práci," hodnotil Rosberg.

Rosberg ke svému velkému překvapení až v cíli zjistil, koho bude mít na pódiu po své levici | foto: Red Bull Content Pool

Až do cíle netušil, že je Hamilton třetí. Ani během přerušení nevěděl, že jeho týmový kolega už je pátý: "Neviděl jsem to. Až po projetí cílové vlajky jsem se podíval na výsledky. Věděl jsem, že je za mnou Daniel [Ricciardo]. Pak jsem viděl 'HAM' na třetím místě a pomyslel jsem si: 'Co? To jako vážně?' Až o skončení závodu jsem se dozvěděl, jak dopadl."

Podle Rosberga však Hamilton nemá výhodu díky většímu množství pohonných jednotek v zásobě: "Takto o tom nepřemýšlím. Víte, měl velkou nevýhodu. Já se zkrátka soustředím na své věci, toť vše. Nemyslím si, že by to ještě mělo způsobit velký rozdíl."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy