Ricciardo: Renault se svým motorem už Ferrari dostihl

Daniel Ricciardo v Belgii | foto: Red Bull Content Pool

Pilot Red Bullu Daniel Ricciardo věří, že pohonná jednotka Renault, kterou si přejmenovávají na TAG Heuer, se nyní už vyrovná Ferrari.

Renault během zimy dosáhl významného pokroku oproti minulé sezóně, což u Red Bullu oceňují. Druhý muž Velké ceny Belgie nyní hodnotí pokroky na straně motoru.

"Na začátku roku jsme toho cestou do Melbourne opravdu moc nečekali oproti minulému roku. Ale dorazili jsme tam s vyšším výkonem a vylepšení pak pomohlo. A od té doby přicházíme na víc a víc," potvrzuje Ricciardo další navyšování výkonu.

"Jde o příjemné, občerstvující vylepšování na obou stranách - šasi s pohonnou jednotkou funguje dobře. Nyní se v podstatě vyrovnáme letošnímu [motoru] Ferrari - a to je pozitivní. Oproti loňsku dosáhli skutečně velkého pokroku," chválí pilot Red Bullu svého dodavatele pohonných jednotek.

"Předstihli jsme loňské Ferrari, které používá Toro Rosso, takže je to dobré. Jde to správným směrem, což je vše, co nyní můžeme chtít. Dokud budeme pozorovat vylepšení, pak budeme brát, co jde," pokračuje Ricciardo, jehož tým před letní přestávkou předstihl Ferrari v šampionátu konstruktérů a v Belgii si své druhé místo ještě pojistil.

Renault se se svým motorem podle Ricciarda Ferrari již vyrovná | foto: Renault Sport F1

V Monze podle Ricciarda ale bude mít navrch stáj z Maranella: "V Monze by měli být favority, pokud jde o naši porážku. Ale pokud se nám je tam podaří porazit, pak to pro nás bude před Singapurem a Suzukou dobré - papírově by nám měli více sedět."

"Ale neodepisuji je. Seb [Vettel] to dokáže pěkně roztočit, stejně jako Kimi, když má svůj den. Jsme připraveni na to, abychom bojovali s Mercedesem, jsme ale připraveni také na to, že by se do toho mohlo vložit i Ferrari," dodává Ricciardo před Velkou cenou Itálie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy