Ricciardo: Verstappen je šílenec - rozebírá detaily, které mi nic neříkají

Max Verstappen se zajímá o veškeré detaily | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo popisuje svého týmového kolegu Maxe Verstappena jako maniaka, který má velmi podrobné znalosti o vozech Formule 1 a zajímá se o veškeré detaily. Jeho příchod k Red Bull Australana přiměl ke zlepšení svých výkonů, i když si myslel, že již dosahuje svého maxima.

Ricciardo v šampionátu nasbíral celkem 133 bodů - o 18 více než Verstappen, ten však až do Velké ceny Ruska závodil za méně konkurenceschopné Toro Rosso. Po překvapivém prohození míst s Daniilem Kvjatem se stal týmovým kolegou Australana, na kterého přístup 18letého holandského jezdce na něj zapůsobil.

"Není to příjemné, když vás poráží někdo mladý. Rozhodně to teď vidím - je mladý, ale pokud jde o závodění, tak je velmi zkušený. Chápu, že závodí celý svůj život, a i když se může stále hodně učit vzhledem ke svému věku, tak má spoustu závodních zkušeností," říká Ricciardo.

"I způsob, jakým se prezentuje na schůzkách s inženýry, kde hovoří o některých detailech vozu, o nichž ani nevím, co znamenají. Myslím, že je tak trochu závodním šílencem!" uvádí pro Autosport pilot Red Bullu na adresu svého mladšího týmového kolegy.

Daniel Ricciardo s Maxem Verstappenem v Baku | foto: Red Bull Content Pool

Připouští, že příchod Verstappena jej donutil ke zlepšení svých výkonů: "Hovoří se o tom, že nyní se dostávám za úroveň, na které jsem byl. S Danim [Kvjatem] jsem vždy cítil, že mám navrch a že dělám maximum, ale pak přišel Max.

Je to těžké, protože jsem si vždy rád myslel, že sám sebe posouvám na hranici svých možností, ale lidské tělo je zajímavé - možná tedy mám ještě na víc. Rozhodně cítím, že jsem od počátku sezóny jezdil dobře, ale možná oba sebe tlačíme dále."

Příchod nového týmového kolegy donutil Daniela Ricciarda ke zlepšení svých výkonů | foto: Red Bull Content Pool

Při zlepšování svých výkonů po změně týmových kolegů čerpá také z jiných oblastí: "Někdy můžete jít do závodu a hodně od něj očekávat, což je vždy špatné. Například si můžete myslet, že do první zatáčky najedete jako první či něco takového, ale to vám nevyjde a jste čtvrtí, a pak už jste v úzkých."

"Na několik kol můžete vypadnout z tempa nebo to zabere tolik času, než si vyčistíte mysl. U každého jezdce to je tak, že když zablokujete brzdy v jedné zatáčce, pak na to zřejmě myslíte i v té další. Takové věci tedy vždy můžete zlepšit. Jako u nováčka to možná byla slabina - nedokázat se rychle zbavit té chyby," popisuje Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy