Harjanto bude s Manorem navzdory spekulacím závodit i v Německu

Rio Harjanto při testech v Silverstone | foto: Manor Racing

O Riovi Harjantovi se spekulovalo, že v F1 skončí, protože mu došly peníze od sponzorů. Manor ale potvrdil, že tento víkend bude v Německu závodit.

Původně byla smlouva indonéského pilota z komerčních důvodů podepsána jen na prvních 11 závodů sezóny, byť záměrem bylo, aby odjel kompletní sezónu. Proto nikdy neměl záruku, že nastoupí i na Hockenheimu, i když by to bylo logické, aby nemuseli měnit pilota jeden závod před letní přestávkou.

Harjanto se nyní údajně dohodl ještě na Velké ceně Německa. Během čtyřtýdenního volna tak bude mít Piers Hunnisett, Harjantův manager, a Manor dost času na to, aby nalezli před Belgií nějaké dlouhodobější řešení.

Rio Harjanto shání peníze pro druhou část sezóny | foto: Manor Racing

Existuje tak reálná možnost, že ve druhé části britský tým sáhne po nějakém alternativním jezdci. Roli oficiálního rezervního pilota plní Alex Rossi, jenž po vítězství Indianapolisu 500 letos přechází do IndyCaru. Závody v Texasu (27. srpna), ve Watkins Glens (4. září) a v Sonomě (18. září) však kolidují s Velkou cenou Belgie, Itálie a Singapuru.

Vývojový pilotem Manoru je Jordan King, nemá však superlicenci k tomu, aby mohl v F1 závodit. Mezi dalšími kandidáty na místo Harjanta jsou zmiňováni i Esteban Ocon, Will Stevens či Stoffel Vandoorne z McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy