Red Bull chce přeskočit Ferrari ještě před letní přestávkou

Daniel Ricciardo v Maďarsku | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull stáhl náskok Ferrari na rozdíl jediného bodu a v Německu chce svého velkého rivala předstihnout. Věří, že druhou polovinu bude mít silnější a získá druhé místo v šampionátu konstruktérů.

V Maďarsku získal rakouský tým o pět bodů více než Scuderia, za poslední tři závody tedy její náskok stáhl o 36 bodů. Nyní ho od druhé příčky v šampionátu dělí již jen jeden bod, proto si před víkendovým závodem v Německu přirozeně klade za cíl udělat další krok.

"Myslím, žen naším cílem je jít do letní přestávky před Ferrari. Na Hockenheimu to bude těžké, protože zřejmě nepůjde o naši nejsilnější trať. Ale těšíme se na ni," uvádí šéf Red Bullu Christian Horner.

Po loňské bídné sezóně v Milton Keynes nečekali, že na tom budou letos tak dobře, po velkém zlepšení Renaultu i svého šasi v první polovině sezóně si ale dělají zálusk na lepší postavení.

Christian Horner věří, že se jim podaří porazit Ferrari | foto: Red Bull Content Pool

Jak Horner pohlíží na šanci skončit jako nejlepší tým za Mercedesem: "Je to ohromné. Před sezónou jsme si mysleli, že budeme šťastni, když skončíme mezi nejlepšími pěti. Takže boj s Ferrari a být za nimi o bod v polovině sezóny poté, co jsme vyhráli závod, je fajn."

"Šlo o naše šesté podium v této sezóně. A to, že naše obě auta skončila ve svých soubojích před Ferrari, je skvělým výkonem. Pro nás šlo o perfektní první polovinu roku a vždy věříme, že v té druhé budeme ještě silnější než v té první," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy