Renault se vrací do vysoké hry

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Do poloviny 80. let patřily Renaulty stabilně k favoritům. Fisichella slibuje boj s Ferrari.

Giancarlo Fisichella, vítěz včerejšího úvodního závodu sezóny v Melbourne s vozem Renault, vidí boj o letošní titul mistra světa mezi stájemi Renault, Ferrari a McLaren. Příští kolo se koná za dva týdny v malajském Sepangu a cílem Renaultu bude další vítězství.

Renault F1 Team má jistě v Malajsii reálnou šanci na další triumf. Včera byly sice Ferrari a McLareny poněkud mimo hru, ale i tak francouzský tým rychlost prokázal. Navíc je těžké odhadovat, jak se budou chovat pneumatiky v tropickém horku - vzpomeňme na loňský rok, kdy Ferrari obouvající pneumatiky Bridgestone bylo v Melbourne nepřekonatelné a v Sepangu bojoval Michael Schumacher o vteřiny do posledního kola.

"Máme velký potenciál a myslím, že o titul budou bojovat ještě týmy Ferrari a McLaren," odhaduje Giancarlo Fisichella. "Tým hodně tlačí na vývoj vozu a na tom budeme stavět po celou sezónu. Pro Malajsii jsme velmi optimističtí."

Renault je od svého nového vstupu do F1 v roce 2002 v Malajsii obvykle velmi dobře připraven. Ostatně se zde Fernando Alonso stal nejmladším mužem na pole-position. Pokud nám počasí dopřeje normální podmínky, můžeme se v každém případě těšit na napínavý závod na okruhu, kde se dobře předjíždí. A právě horké a vlhké tropické podnebí s monzunovými lijáky se zde také často postará o napětí.

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy