Gutiérrez: Co se mnou bude příští rok? Já mám jasno!

Esteban Gutiérrez sice nemá světoborné výsledky, ale na příští rok si věří | foto: Haas F1 Team

Mexický pilot je jedním z mála, kteří v letošním roce ještě nezabodovali, zatímco týmový kolega Romain Grosjean už přivezl týmu Haas několik slušných výsledků. Proto se objevilo několik spekulací, že si Esteban Gutiérrez nemusí místo v týmu pro příští rok udržet.

Ačkoliv manažer týmu Günther Steiner už dříve uvedl, že se o případných změnách o složení týmu pro rok 2017 nerozhodne dříve než po Grand Prix Itálie, Gutiérrez je přesvědčen, že získá u Haasu smlouvu ještě na jeden rok. V podobném duchu se vyjádřil i v předzávodních rozhovorech v Maďarsku, kde na otázku serveru motorsport.com naznačil, že by neměl ve startovním poli chybět ani příští rok.

"Už vím co budu dělat. Chci mít jistotu, samozřejmě. Proto jsem tady, usiluji o ni. Ale ve Formuli 1 nikdy nevíte, jednoho dne se můžete probudit a budete bez místa," vysvětluje čtyřiadvacetiletý závodník.

Esteban si je však dobře vědom, že bez výsledků bude jeho pozice složitější, proto si jako hlavní cíl klade dojet v první desítce. Série nepovedených závodů bez bodového zisku má jako jednu z příčin skutečnost, že Mexičan nedokáže zajet čistě závod. Přesto si je jistý, že bude v F1 figurovat i příští rok.

"Byl bych zklamaný a také měl obavu, kdybych zjistil, že nemám kapacitu na to dosáhnout potřebné rychlosti. Ale naštěstí je tempo vozu dobré, tým odvedl skvělou práci, která je potvrzena v dosud získaných bodech - ještě musí být hodně věcí dořešeno, ale to jsou skutečnosti, které prostě musí přijít," tvrdí Gutiérrez.

"Pokud budu mít normální víkend, nebude problém dostat se do první desítky. Co je na Hungaroringu dobré, to je teplota - pokaždé, když jsou teploty nízké, bojujeme s pneumatikami, tady se zdá, že bude dost horko. A doufejme, že na Hockenheimringu to bude stejné," vyhlíží výhodu pro tento závodní víkend Gutiérrez.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy