Čím hodlá nováček Haas překvapit v Singapuru?

Romain Grosjean: V závěru šampionátu se dokážeme zlepšit | foto: Haas F1 Team

Začátek sezóny jako z říše snů, potom se euforie poněkud rozplynula. Tým Haas však odmítá hodit flintu do žita a soustředit se pouze na vývoj vozu pro sezónu 2017. V rukávu ještě má nějaká zlepšení.

Jak sdělil Romain Grosjean, plán na nasazení některých aktualizací je stále platný a měl by týmu, který začal sezónu šestým a pátým místem v prvních dvou závodech, pomoci zlepšit výkon v poslední třetině šampionátu.

"Vývoj pokračuje, ale přichází pozdě. Z hlediska výroby přicházejí aktualizace mnohem později, než bychom si přáli - je o partie, které jsme měli mít už dávno. Je to naše interní záležitost, kterou musíme nutně zlepšit. V tuto chvíli mohu mluvit o dvou velkých změnách, které by měly být opravdu dobré a měli bychom je použít nejspíš v Singapuru, aspoň si to myslím," poodkrývá něco z týmové kuchyně Francouz.

Grosjean žehrá především na příliš těžký vůz | foto: Haas F1 Team

Jako jeden z nejdůležitějších aspektů vidí Grosjean možnost získat něco z dalších úprav vozu, mezi ty nejzásadnější řadí snižování hmotnosti monopostu. 

"Víme, že máme v kvalifikaci příliš těžké auto, což je problém. Na okruhu jako Silverstone dělá pět kilogramů navíc dvě desetiny - a to mám mnohem těžší auto než Gutiérrez. Což nám samozřejmě nepomáhá. Proto náš výkon odpovídá 11. až 14. startovní pozici. Ale jedním z důvodů jsou právě aktualizace, které ještě nebyly provedeny. Víme, že existují úpravy, které nám přinesou zkrácení časů na jedno kolo, ale ještě nebyly dostatečně vyřešeny," dodává Grosjean.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy