Verstappen: Naším cílem je snížit náskok Mercedesu a porazit Ferrari

Max Verstappen s Red Bullem | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen si kvůli velkému náskoku Mercedesu nemyslí, že by letos mohli lídra šampionátu ohrozit. Chtějí však stáhnout jeho náskok a alespoň porazit Ferrari v celkovém pořadí jezdců i týmů.

Přestože Max odjel první čtyři letošní závody za Toro Rosso, tak na svého současného týmového kolegu Daniela Ricciarda na čtvrtém místě se stovkou bodů ztrácí jen 2 pozice a 10 bodů. Piloti Ferrari jsou na dostřel: třetí Räikkönen má 106 bodů, pátý Vettel o osm méně.

Na vedoucího Rosberga a druhého Hamiltona si však netroufá, ti jsou příliš daleko. "Já jsem v prvních několika závodech ztratil hodně bodů, ale myslím si, že momentálně je Mercedes zkrátka příliš silný."

"Musela by se v můj prospěch v mistrovství světa přihodit spousta věcí. Ale mezi třetím a šestým místem to je velmi těsné a já se soustředím na to, abych se dostal na co nejlepší pozici," uvádí Verstappen.

Max Verstappen chce v šampionátu skončit před oběma piloty Ferrari | foto: Pirelli

"Naším hlavním cílem je pokračovat ve snižování náskoku Mercedesu, a v šampionátu konstruktérů můžeme předběhnout Ferrari. To jsou naše hlavní cíle," pokračuje čerstvý držitel trofeje Lorenza Bandiniho.

Red Bull má podle něj velmi blízko k tomu, aby Ferrari pravidelně porážel: "Mrzí mě, že to musím říci zde [v Itálii], ale zatímco jsme začali v šampionátu za Ferrari, tak teď jsme před nimi a za cíl si dáváme dostižení Mercedesu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy