"Děti zbaběle se schovávající za safety carem," kritizuje piloty Villeneuve + VIDEO

Po odvolání safety caru většina hned zamířila do boxů pro přechodné pneumatiky, podmínky na dráze tedy tak špatné nebyly | foto: Williams F1 Team

Po Velké ceně Británie bývalí piloti kritizují současnou generaci pilotů, která schvaluje start a kroužení za safety carem za deště.

Před začátkem velké ceny v Silverstone se pět minut hustě pršelo, ředitelství závodu se proto rozhodlo startovat za safety carem, což drtivá většina pilotů schvalovala, stejně jako ujetí pár kol za ním. Nelíbí se to však bývalým jezdcům, kteří za takových podmínek běžně závodili.

"Když na dálnici najednou začne pršet, tak normální řidič nezastaví. Zkrátka se situaci přizpůsobí," uvedl například Gerhard Berger, jenž v minulosti působil u Ferrari a McLarenu.

Piloti se lišili jen v názorech na to, jak dlouho měl pak zpomalovací vůz kroužit, nový přístup pro mokré závody ale většinou schvalovali. "A co čekáte? Většina z nich jsou stále dětmi," zlobí se Jacques Villeneuve, mistr světa z roku 1997.

Většina pilotů schvalovala start a kroužení za safety carem v Silverstone, v minulosti by se za těchto podmínek ale normálně závodilo | foto: Sahara Force India

"Pokud chceme nadchnout zítřejší fanoušky, potřebujeme hrdiny. Idoly, ke kterým by mohly vzhlížet a které by chtěli napodobovat. Ale to, co dnes vidí, jsou jezdci, kteří vydělávají miliony, ale přitom se zbaběle schovávají za safety carem. To, co dělá pilota velkých cen tak výjimečným, se dnes už vůbec neobjevuje," pokračuje Kanaďan.

Nelíbila se mu ani dodatečná penalizace Nica Rosberga za porušení pravidel o radiokomunikaci. "Vedení Formule 1 by anulovalo i výsledky fotbalového utkání, kdyby byl jeden z rohových praporků o pět milimetrů vyšší než ostatní," dodává sarkasticky Villeneuve.

VIDEO: Sestřih Velké ceny Británie 2016 (zdroj: Formula1.com)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy